Omstridt kraftvarmeværk lukker

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk lukker med udgangen af 2018

02:18

1 af 2

Dialogen og kritikken af Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk har stået på i en årrække, men nu kan borgerne efterhånden se en ende på historien.

100 af de 154 stemmeberettigede andelshavere i selskabet har netop sagt ja til at lukke det omstridte kraftvarmeværk, og det udløste både krammere og klapsalver.

Værket skulle oprindeligt producere strøm via naturgas, og varmen var et biprodukt, men siden er gaspriserne steget og elpriserne faldet, og det har fået varmepriserne til at stige markant.

Der var ikke været hjælp at hente fra politikernes side, og borgernes huse var efterhånden usælgelige, men nu er der sagt nej til kraftvarmeværket, og dem der ikke har omlagt varmen til et alternativ, skal nu se sig om efter en anden løsning.

- Vi kunne forestille os, at vi måske siger at fra den 31/12 2018, hvor vi alligevel mister grundbeløbet, så stopper vi med at producere varme, og inden den dato skal man så have fundet sin egen varmekilde, siger Jane Kløve Boje, der er formand for Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udskældt kraftværk lukker om to år

På rådhuset i Randers er der tilfredshed med, at der er fundet en løsning på mange års udfordringer, og nu opfordrer man til at se fremad.

- Der har været så meget polemik om den sag. Nu er der truffet en afgørelse, og den synes jeg, vi alle sammen skal bakke op omkring og få det bedst mulige ud af det, siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Klik på ovenstående video og se indslaget om det omstridte kraftvarmeværk.