Omsorgssvigt får konsekvenser

Rådmanden lover ledelsesmæssige konsekvenser

01:40

1 af 2

Det, der foregår på Thorsgården, er under al kritik, og det er foregået i længere tid. Derfor tager den øverst ansvarlige på området, rådmand for Ældre og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), nu konsekvensen og skifter ud i ledelsen på Thorsgården. Det kom frem under et live-interview i vores 19.30-udsendelse.

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne i går aftes fortælle historien om Grethe Blushøj, der tidligere har været indlagt på Thorsgården i Åbyhøj. Hun oplevede at ligge i mere end to timer, hvor hun forgæves forsøgte at få kontakt til personalet, da hun havde brug for hjælp til at komme på toilettet.

- Det var forfærdeligt. Det var det altså, siger Grethe Blushøj til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: - Det var forfærdeligt

I interviewet blev rådmanden spurgt, om de bagvedliggende årsager i sagen i virkeligheden handlede om besparelser. Men det afviste hun.

- Det skal ikke være en undskyldning for, at folk ikke får den behandling, de har krav på. Det har intet med besparelser at gøre, det handler simpelthen om en adfærd, der ikke er optimal, sagde rådmand for Ældre og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF) under live-interviewet.

Se mere i interviewet øverst på siden.