Områdechef: Det var en fejl

Havde ikke monteret GPS på dement kvinde

03:19

1 af 2

Normalt har demente Jytte Vinther Pedersen altid en GPS på sig, men lige netop i går havde hun ikke.

Hun skulle nemlig flytte hen på et lokalcenter, hvor hun skal opholde sig midlertidigt.

GPS'en lå hjemme hos hendes mand, fordi familien havde fået at vide, at Jytte Vinther Pedersen skulle have monteret en ny GPS på lokalcentret. Det fik hun bare ikke.

Den manglende GPS kunne have fået fatale konsekvenser, fordi Jytte Vinther Pedersen kort efter ankomsten til lokalcentret forsvandt. I dag blev hun fundet igen - i god behold.

Se: Familie genforenet

Nu vil Aarhus Kommune foretage en redegørelse af sagen for at finde ud af, hvad der gik galt:

- Jeg har det rigtig skidt med, at den her fejl kunne ske. Der er ting, der tyder på, at der er sket en kommunikationsbrist mellem de parter, der skulle sørge for den her GPS i går, siger områdechef Jesper Lund Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er dejligt, at Jytte er tilbage, og nu har jeg en opgave i at finde ud af, hvordan det her kunne ske.

Områdechefen forsikrer, at Jytte Vinther Pedersens familie kan sove trygt i nat og de næste mange nætter. Hendes forsvinden har fået lokalcentret til at tage ekstra foranstaltninger:

- Det vil ikke ske igen og for Jyttes vedkommende, så sker det slet ikke, for lige nu har vi sat fast vagt på hende. Det vil sige 24-timers vagt på Jytte for at give tryghed for hende og hendes familie. Derudover er der en GPS på vej, som vil blive monteret på hende inden for en time, siger områdechef Jesper Lund Nielsen.