Omfattende politikontrol på E45

Effektiv og udbytterig aften-razzia

Klokken 22.30 i går aftes blev motorvej E45 "lukket" i nordgående retning ved rasteplads Ejer Baunehøj og i sydgående retning ved rasteplads Fuglsang. Alle køretøjer blev ledt ind på rastepladserne til en nøje planlagt og omfattende kontrol.

Frem til ca. kl. 04.00 i nat arbejdede ca. 100 medarbejdere fra Sydøstjyllands Politi, fra andre politikredse, fra Rigspolitiet, fra SKAT, Fødevarestyrelsen og Trafikstyrelsen med at kontrollere alle køretøjer og personer for en lang række forhold.

- Det var en rigtigt god kontrol - effektiv og omfattende, og med et stort udbytte, konstaterer vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen, som stod i spidsen for aktionen i en pressemeddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Af særlige forhold kan jeg fremhæve: En chauffør, der havde uorden i sin køre-hviletid og kan se frem til en samlet bøde på op mod 90.000 kroner. En anden chauffør havde fusket med lastbilens kontrolapparat, således at tachografen midlertidigt var sat ud af drift, det medfører en bøde på kr. 30.000 kroner. Sager vi næppe havde fundet, hvis ikke vi havde valgt at bruge den store klinge og simpelthen kontrollere efter stort set alt, fortæller Frits Kjeldsen.

Udvidet rutinekontrol

Konceptet hedder "Udvidet rutinekontrol" og er en kontroltilgang, der i højere og højere grad bruges over hele landet. Det er dog lidt usædvanligt, at gå efter nattens folk ved at afholde kontrollen i aften- og nattetimerne.

- Vi spurgte os selv om det kunne tænkes, at nogen vælger at forlægge deres lyssky handlinger til aften- og nattetimerne - og blev hurtigt enige om, at det i høj grad kan tænkes, siger vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen og fortsætter:

- Derfor valgte vi, at lægge den udvidede rutinekontrol i dette tidsrum og det må siges at have givet resultat.

Der blev kontrolleret ca. 1.000 køretøjer og skrevet i alt 121 sigtelser. Samlet bødestørrelse for hele aktionen ender på mere end 700.000 kroner.