Omfattende bedragerisag

Politiet sigter tre mænd for databedrageri

01:57

1 af 2

Østjyllands Politi har torsdag sigtet tre personer for at være blandt hovedpersonerne i et netværk, der har begået omfattende databedrageri.

Politiet har gennem længere tid efterforsket en stor personkreds, primært fra det vestlige Aarhus, der mistænkes for at stå bag det omfattende bedrageri, som har bestået i at bestille dyre rejser med brug af stjålne, udenlandske kreditkortoplysninger.

Personerne, som politiet har undersøgt, har enten selv rejst eller har mod betaling bestilt rejsen til andre personer.

Bedragerierne har efterfølgende medført, at de udenlandske kreditkortudstedere har afvist betalingen - det, der kaldes "chargeback" - hvilket indtil videre har kostet et enkelt rejseselskab over 400.000 kroner, oplyser Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det udvikler sig hele tiden. Vi startede med 30 sager - nu er vi oppe på mellem 60 og 80, og det ser ud til, at det vokser støt, siger politikommissær Jens Espensen fra lokalpolitiet Aarhus Vest til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet forventer mange flere sigtelser

Den omfattende efterforskning førte til, at politiet onsdag formiddag ransagede 10 forskellige adresser, primært i Brabrand, blandt andet for at sikre computere og andet udstyr, der mistænkes for at være brugt til databedrageriet.

De tre personer, der onsdag blev anholdt, er tre mænd i starten af 20'erne. Der er tale om to brødre på 23 og 25 år samt deres fætter på 22 år. Alle tre bor i, eller har stærke familiemæssige relationer til, Brabrand.

Men netværket er tilsyneladende meget større end det; i den nærmeste fremtid kan op mod 50 personer, primært fra Brabrand-området, se frem til en henvendelse fra politiet angående deres rolle i sagen, og der venter sigtelser til mindst halvdelen af dem, oplyser Østjyllands Politi.

Hør Jens Espersen fortælle mere om sagen i videoen øverst på siden.