Ombygning skal forhindre ulykker

Ombygning af krydset Ladegårdsbakken/Oddervej i Skanderborg skal forhindre ulykker.

Århus Amts vejfolk er netop gået i gang med at bygge lyssignalet ved Ladegårdsbakken/Oddervej i Skanderborg om. De seneste fem år er der sket 21 trafikulykker i krydset. Hovedparten af ulykkerne er sket ved venstresving. Derfor etableres der nu separate venstresvingsbaner på Ladegårdsbakken, således at denne retning får sit eget lyssignal. Derved mindskes risikoen for ulykker.

- Vi ved, at det reducerer antallet af ulykker voldsomt, når de venstresvingende biler kører på deres eget signal, og kan dreje uden, at der kommer biler, som skal ligeud, siger civilingeniør i Århus Amt Trine Buus Karlsen.

Ombygningen kommer også til at betyde, at det fremover bliver betydeligt lettere at finde en p-plads ved banegården. DSB etablerer nemlig 125 nye parkerings-pladser. Den eksisterende vej til DSB's banearealer er placeret cirka 20 meter sydvest for krydset Ladegårdsbakken/Oddervej. Det skaber til tider farlige situationer og usikkerhed i krydset, da bilisterne ikke kommer direkte ind i krydset, men skal krydse vejen få meter før selve krydset. For at undgå dette fremover, bliver vejen nedlagt, og der plantes græs, hvor der i dag er vej. I stedet bliver der bygget en ny vej 20 meter nordøst for den nuværende vej. Dermed bliver krydset regulært, således at bilisterne kører direkte ind i krydset. Det øger sikkerheden væsentligt.

Ombygningen koster cirka tre millioner kroner. Udgiften er fordelt mellem Århus Amt, Skanderborg Kommune og DSB. Ombygningen er færdig omkring 1. september.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig