Ombudsmand afviser at gå ind i plejefamilie-sagen i Randers

Tre byrådsmedlemmer i Randers ønskede at inddrage Folketingets Ombudsmand i sagen om plejefamiliers lønnedgang. Det bliver nu afvist

Plejefamilierne i Randers er stadig utilfredse over forholdene.

Det har skabt masser af debat og polemik i Randers, at byrådet har vedtaget en større lønnedgang for kommunens plejefamilier i forbindelse med en stabilisering af familieområdet. Flere byrådsmedlemmer har ønsket at inddrage Folketingets Ombudsmand i sagen, men det bliver nu afvist.

- Det gør han med den begrundelse, at de overordnede principper, som byrådet har besluttet at gennemføre handlingsplanen efter, netop følger lovgivningen på området, siger Anders Buhl Christensen (V), formand for Børn- og Skoleudvalget i Randers Kommune.

01:40

For nylig havde politikerne i Randers Byråd rykket

Luk video

En af de politikere, som har været størst modstander af beslutningen med at sætte plejefamilierne ned i løn, er Kasper Fuhr Christensen (VL).

- Jeg er gået til ombudsmanden, fordi man er gået ud og sagt til plejefamilierne, at hvis de ikke sluger den her lønnedgang, så bliver de fjernet fra jobbet. Det mener jeg viser, at Randers Kommune prioriterer kortsigtet sparehensyn over langvarige hensyn til børns ve og vel. Det er i strid med loven, har han tidligere sagt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

01:08

Se her hvorfor Kasper Fuhr ønskede at få ombudsmanden ind i sagen. 

Luk video

Men ombudsmanden kommer ikke til at foretage sig yderligere end at bede Randers Kommune om at sende en oversigt over sager, hvor kommunen i perioden fra 1. januar 2017 til 1. juni 2017 har besluttet "hjemgivelse af anbragte børn". Og ombudsmanden vil fortsat være særligt opmærksom på henvendelser, der handler om Randers Kommunes afgørelser og sagsbehandling på børne- og familieområdet.

- Det finder jeg kun betryggende, og i den sammenhæng kan jeg oplyse, at den samlede genopretning af familieafdelingen går rigtig godt. Socialstyrelsen roser afdelingen for forbedring af den socialfaglige kvalitet, økonomien er i bedring og Arbejdstilsynet har droppet alle påbud, siger Anders Buhl Christensen.