Olsen: Tro på landsholdet, Larsen

Landstræneren roser Søren Larsens skifte til AGF

Angriber Søren Larsen blev onsdag præsenteret som ny mand i AGF-trøjen, og skiftet fra en tilværelse som ubrugt reserve i Frankrig til profil i en dansk superligaklub er fornuftigt, mener landstræner Morten Olsen.

-  Søren har ikke spillet i næsten et års tid. Så det handler om at finde et sted, hvor han kan få spilletid og komme i gang igen.

- Det er et fornuftigt valg at komme fri af kontrakten, hvor han var, og så finde en ny klub. Det er så AGF, og det er fint for begge parter, siger Morten Olsen til onside.dk. 

På onsdagens pressemøde i Aarhus erkendte Larsen, at han ikke bruger ret meget energi på at tænke på landsholdet.

- Landsholdet har ikke fyldt så meget. Hvis Morten ringer, så er jeg klar, men det er ikke en ambition lige nu, siger Søren Larsen.

Den lange angriber debuterede på det danske landshold i 2005 og har indtil videre spillet 20 kampe i rødt og hvidt. Seneste optræden var under VM i Sydafrika, hvor Larsen var med til at tabe 1-3 til Japan.

Og selv om Larsen ikke synes oplagt til de førstkommende opgaver for nationalmandskabet, så bør han ikke opgive drømmen om flere eventyr i landsholdsregi, mener Morten Olsen.

- Nu handler det om for Søren, at han finder sit niveau. Han har også været en del skadet, så det handler om at komme i gang igen og bevise sig selv. Så ved vi alle sammen, hvad han står for, siger Olsen til onside.dk.

- Lad ham nu tage et skridt ad gangen. Han har ikke spillet i lang tid, så det kortsigtede mål må være at præstere på AGF's hold.

- Derigennem kunne han jo godt have et langtidsmål om at komme på landsholdet igen, og den ambition skal han så sandelig også have, siger Morten Olsen.