Oliespild giver problemer på motorvejen

Et uheld på E45 mellem Randers og Aarhus skaber kø lørdag aften

Foto: Colourbox

Foto: Google Maps

1 af 2

Et mindre trafikuheld har givet uforudsete udfordringer for Vejdirektoratet, og et spor på motorvejen mellem Sønder Borup ved Randers og Hadsten i sydgående retning er spærret.

Det var en væltet trailer, der har resulteret i problemerne på vejen. Den spildte olie, og derfor var beredskabet nødt til at tilkalde en miljøvagt, som skulle rydde op.

- Til den opgave blev der brugt vand, som så er frosset til is. Derfor er der nu meget glat på vejen, så vi venter på, en saltspreder skal komme til stedet, fortæller vagthavende hos Vejdirektoratet, Khuram Shahzad, til tv2oj.dk.

Ifølge ham er der ikke tale om et større færdselsuheld med mange implicerede, men den kolde vejtemperatur giver altså problemer.

Oversvømmelse ved Silkeborg

- Derudover ser det fornuftigt ud i Østjylland, på trods af at temperaturerne ligger omkring frysepunktet. Der er nemlig ikke kommet nogen nedbør til at skabe glatte veje, siger Khuram Shahzad.

Dog giver forhøjet vandstand nær Vestre Ringvej i Silkeborg lidt udfordringer.

- Der er glat lige nu, men vi har sendt bud efter en saltspreder, fortæller Khuram Shahzad.

Udover situationen nær Silkeborg er det mest blæsten, der driller lørdag og formentlig også vil gøre det søndag morgen. Lige nu fraråder Vejdirektoratet vindfølsomme køretøjer at passere Vejlefjordbroen, og samme melding kommer fra Storebæltsbroen.