Ole kører med mormor-mad til kommunens ældre

Ole Lohff-Johansen sætter en ære i at servicere de ældre i Ebeltoft

02:33

Oles Køkken i Ebeltoft laver gammeldags mad. I dag mørbradgryde med kartoffelmos. Indehaver Ole Lohff-Johansen har en fortid som skibskok på Mols-Linien, men nu har han altså åbnet sit eget spisested.

- En dag jeg kørte hjem fra arbejde og på juleferie tænkte jeg bare, at nu ville jeg være selvstændig og åbne en restaurant, og så vil jeg servicere de ældre borgere i byen, siger Ole Lohff-Johansen, der er indehaver af Oles Køkken. 

Læs også Succes med ældremad på folkeskole

Konceptet er enkelt, og kundegruppen er defineret. Ole laver mormor-mad fra bunden. Dagens ret koster 59 kroner, og levering koster en 20’er for pensionister, der ikke vil have vakuumpakket mad fra kommunens storkøkken.

Og netop pensionister, der er træt af maden fra kommunens ordning, er blandt dem, som Ole håber at servicere.

- Det betyder jo alting, jeg er sgu glad for, at jeg kan få det på den måde, siger pensionist Jørgen Fuglsang, der allerede er blevet fast kunde. 

Læs også Nu får de ældre Noma-kokkens mad

Oles Køkken åbnede 1. marts, og det tager tid at løbe forretning i gang. Foreløbig har han syv faste kunder, der får leveret mad hver dag, men de fleste kommer selv i restauranten og henter maden eller spiser den der.

- Sådan et sted som det her har virkelig sin berettigelse. Og man giver hinanden appetit, men det gør man, men det gør man jo ikke, når man sidder ude ved sit eget køkkenbord med noget vakuummad, siger Anette Jensen, pensionist fra Ebeltoft.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.