Ole Birk Olesen tror på sin fremtid som minister

Postordførerne blev orienteret om kapitalbehov 15. november, siger LA's postordfører om kritik af minister

Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Postordførerne strides om, hvorvidt transportminister Ole Birk Olesen (LA) orienterede dem om kriseramte PostNord. Det sker før mødet med ham og finansminister Kristian Jensen (V).

Hans partifælle Villum Christensen afviser kritikken fra flere postordførere om, at Ole Birk Olesen ikke orienterede dem om et møde 19. december med PostNords ledelse.

Læs også Østjysk minister i strid modvind: Beskyldes for at lyve

Han oplyser, at alle postordførerne 15. november deltog i et møde, hvor PostNords svære situation blev fremlagt.

- Det er en storm i et glas vand. Jeg er lidt uforstående over for, at man kan hidse sig så meget op, siger Villum Christensen.

- Vi deltog alle sammen i et møde 15. november. Da fik vi at vide, at det stod rigtig slemt til, at egenkapitalen var væk, og man forventede et underskud i de næste tre år, siger Villum Christensen.

Ingen kommentarer før mødet
Såvel SF's Karsten Hønge som Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen afviser, at de burde vide bedre.

- Nej. Det er fuldstændig forkert. Det er en noget frisk udmelding, selv om det er lidt tidligt på morgenen, siger Christian Rabjerg Madsen.

- Alle, der deltog i mødet 9. februar, blev meget overraskede over, at der var behov for en kapitalindsprøjtning. Vi ved selvfølgelig, at posten er udfordret. men vi ved ikke, i modsætning til ministeren, at der er behov for kapital.

Han kalder det "stærkt kritisabelt", at postordførerne først blev orienteret på mødet 9. februar.

Læs også Kommentatorer: DF vælter ikke Ole Birk som minister

Sagen er "for alvorlig" til at fyre ministeren for åben skærm. Han skal først have lov at forklare sig foran postordførerne, lyder det fra Christian Rabjerg Madsen.

- Jeg har ingenting at sige før mødet. Efter mødet taler jeg, siger Ole Birk Olsen til TV2 News.

Han håber, at han kan fortsætte som minister. PostNord har brug for 2,7 milliarder kroner og skal fyre tusinder for at klare skærene.

Ole Birk Olesen er valgt for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds, og har boet flere år af sit liv i Aarhus.