Ólafur: Spillerne håndterede de brændte chancer rigtig fint

Randers-træneren var efter 2-0-sejren over OB særdeles tilfreds med, at hans spillere formåede at kæmpe videre trods mange afbrændere

04:39

Én kæmpeafbrænder efter ét minut, et brændt straffespark efter ti minutter og yderligere flere store, men misbrugte chancer i resten af kampen.

Det kunne lyde som en beskrivelse af de mange kampe, Randers FC spillede i slutningen af efteråret og i begyndelsen af foråret, hvor kronjyderne brændte chance efter chance og måtte gå fra banen uden scoringer i seks kampe i streg.

Du kan altid som hold og som fodboldspiller komme ud for, at du har mislykkede forsøg. Og det handler ikke om, at du ikke mislykkes, men om hvordan du rejser dig.

Ólafur Kristjánsson

I overtiden af mandagens kamp mod OB fik Randers FC dog alligevel hevet en 2-0-sejr i land og gik dermed videre med en samlet sejr på komfortable 3-1. 

- Du får sådan en fornemmelse af, hvordan kampforløbet bliver. Det sneg sig måske ind, at det bliver sådan en kamp, hvor vi misbruger chancerne, efter de første ti minutter. Men jeg synes, spillerne håndterer det rigtigt fint ved at lade være at kigge sig over skulderen, men kigger fremad i stedet, forklarede Ólafur Kristjánsson efter kampen til Fodbold med Horup, og fortalte, hvordan de mange målløse kampe lærte dem at håndtere sådanne situationer.

- Du kan altid som hold og som fodboldspiller komme ud for, at du har mislykkede forsøg. Og det handler ikke om, at du ikke mislykkes, men om hvordan du rejser dig derfra. Og der er det cadeau til holdet, at vi efter en rigtig svær periode har rejst os både præstationsmæssigt men også resultatmæssigt.

God mavefornemmelse

På torsdag klokken 20 venter FC Midtjylland i Herning i én afgørende kamp om en plads i Europa League. Og mens herningenernes træner, Jess Thorup, var på plads på BioNutria Park mandag aften, så havde Ólafur Kristjánsson allerede på forhånd nærstuderet torsdagens eventuelle modstander.

- Jeg var så fræk, at jeg sammen med Enevoldsen (Peter, assistenttræner, red.) tog over til Herning for at se kampen i går (søndag, red.). For jeg havde en god mavefornemmelse i forhold til kampen i dag, og uanset resultatet så skal man altid være forberedt. 

Ólafur Kristjánsson dirigerede og dirigerede, men alligevel skulle hans hold helt ind i overtiden, før den samlede over OB endeligt blev cementeret. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Her så trænerduoen et FC Midtjylland-hold blive sat til vægs i egen hule af Lyngby, der tog fra Herning med en 3-0-sejr. Nu håber den islandske Randers-træner at kunne stække Midtjylland på samme måde.

- Det er med at spille lidt frigjort og se det som en mulighed i stedet for at blive tynget af pres, forklarer Ólafur Kristjansson.

Se interviewet med Ólafur Kristjánsson i videoen øverst i artiklen.