Øl-tyv havde god tid

Stjal sølvtøj, computer og lommelygte

Foto: Colourbox

Sommerferie betyder at mange villaer rundt i de østjyske kvarterer står tomme. Og et tydeligt efterladt hus er guf for indbrudstyve.

I løbet af weekenden er mange østjyder kommet hjem til huse, hvor ubudne gæster, har brugt ferien til at stjæle fra private boliger.

Et indbrud i Spentrup nord for Randers bar tydeligt præg af, at tyvene havde haft god tid til at se sig omkring efter værdier.

Ifølge Østjyllands Politi går indbrudstyve primært efter kontanter og smykker. Men i Spentrup havde tyvene været godt omkring i boligen, og havde fået sølvtøj, computere og endda en lommelygte med sig. Og til lige at skylle kuppet ned, blev garagen også tømt for seks rammer øl.

I ferieperioder er det ekstra vigtigt at holde øje med hinandens hjem, fortæller politikommissær ved Østjyllands Politi Mogens Brøndum.

- Det mest effektive for at undgår indbrud er nabohjælp. Hvis naboen parkere en bil i garagen og husker at tømme postkassen, så ser boligen ikke så forladt ud. Desuden er det også godt at have et tænd og sluk ur, der tænder lys i boligen om aftenen, fortæller Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.