Økologiske juletræer sælger ikke

Det er kun i Danmarks to største byer, økologiske juletræer er et hit

Økotræer sælger ikke

Kun hver tiende dansker overvejer at købe et økologisk juletræ. Det viser en ny undersøgelse foretaget af FDB Analyse. Det skriver JydskeVestkysten.

- Man skal jo ikke spise sit juletræ, så man er lidt ligeglad med, om det bliver sprøjtet eller ej, fortæller afdelingschef i FDB, Thomas Roland. Han vurderer, at det reelle tal for potentielle købere er meget lavere.

I den økologiske Midtals Gårdbutik nær Augustenborg har Erik Nielsen dyrket og solgt nordmannsgran siden 1998. Ind til videre har det dog ikke været den helt store salgssucces. Erik Nielsen anslår, at han sælger omkring 100 træer årligt.

- Nogle griner ligefrem, når de ser, at vi sælger økologiske juletræer, siger Erik Nielsen. Han fortæller, at han har haft en kunde helt fra Århus, fordi hun ikke kunne trække vejret, når hun var i stue med et sprøjtet juletræ.

- Jeg har ikke brugt det mindste sprøjtevæske på mine træer. De andre pønser jo bare gift på, siger Erik Nielsen.

Juletræsdyrkerforeningen vurderer, at cirka tre procent af alle danskproducerede juletræer er økologiske.

Kilde: JydskeVestkysten

MILJØ-TRÆER

Rødgraner er naturvenlige juletræer, da de ikke er så ømtålelige og derfor ikke kræver hyppige besøg af giftsprøjten. Til gengæld er den ædle nordmannsgran krævende at producere, og derfor anvendes der væsentligt flere miljøskadelige gifte ved denne produktion, end der gør ved produktion af rødgraner.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening