Økologisk topscorer
Sygehuset i Randers får ny udmærkelse
Patientkøkkenet på Regionshospitalet i Randers har som det første hospitalskøkken i Danmark modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke i sølv.
Udmærkelsen er et bevis på, at 60-90 procent af den mad, der serveres for patienterne i kantinen er økologisk.
Sidste år fik hospitalet - også som det første i Danmark - et bronzemærke for 30-60 procent økologi i patientkøkkenet, og en opgradering har længe været på tale. Og nu er det lykkedes, og det vækker glæde på hospitalet
- Det er vi rigtig glade for stolte over, for vi har arbejdet intensivt med økologi siden 2009. Nu vil vi arbejde videre på at blive endnu mere økologiske blandt andet ved at sylte selv og lave vores egen marmelade - for vores patienters bedste, siger cheføkonom hos Regionshospitalet Randers, Mona Carøe, til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Køkkenet i Regionshospitalet i Randers har egen slagter, grøntafdeling og bager. Al mad laves derfor fra bunden.
Se et tv-indslag om hospitalets succes med økologi øverst i artiklen.