Økologisk patientkøkken

De første med økologisk spisemærke

Patientkøkkenet på Regionshospitalet i Randers har som det første hospitalskøkken i Danmark modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke af bronze.

Udmærkelsen er et bevis på, at 30-60 procent af den mad, der serveres for patienterne i kantinen er økologisk.

- Vi har i flere år arbejdet målrettet med at øge den økologiske andel af råvarerne og har i længere tid faktisk ligget på bronzeniveau. Nu har vi officielt det økologiske stempel, og vi er meget stolte over at have fået bronzemedaljen. Men vi har ambitioner om mere og går efter at få udskiftet bronze med sølv i løbet af efteråret, udtaler cheføkonoma Mona Carøe Jensen i en pressemeddelelse.  

De økologiske produkter skal udgøre 60-90 procent af råvarerne i køkkenet, før man kan få et sølvmærke. I følge interne optællinger er køkkenet på Regionshospitalet i Randers tæt på de 60 procent.

Køkkenet i Regionshospitalet i Randers har egen slagter, grøntafdeling og bager. Al mad laves derfor fra bunden.