Øjenvidne: ’Jeg er chokeret, rystet og frygtelig ked af det’

Gårsdagens voldsomme eksplosion i Stjær har rystet borgerne i den lille by tæt ved Galten

02:07

Her til morgen var flere borgere i Stjær samlet foran det, der for under 24 timer siden var et helt almindeligt hus.

I går eftermiddags sprang det i luften, og en person omkom i huset. Alt tyder på, at det var den kvindelige 87-årige beboer. Ulykken har rystet borgerne i den lille by, som kalder det for den største katastrofe i byens historie.

- Jeg er chokeret, rystet og frygtelig ked af, at kvinden var i huset, siger Lene Severinsen, der bor i nabolaget.

Læs også Person fundet død i murbrokkerne efter gaseksplosion

Lene Severinsen var hjemme i sit hus, da eksplosionen skete. Hun troede først, at det var hendes datter, der havde smækket hårdt med en dør, men det viste sig hurtigt, at det var meget mere alvorligt.

- Jeg læste på byens facebookgruppe, at det var et hus, der var sprunget i luften. Så vi kørte herned med det samme, og der kunne vi se, at huset var helt pulveriseret. Det ligner en krigszone, og der er intet tilbage af huset, siger Lene Severinsen.

Læs også Politiet kæmper stadig med gasudslip efter eksplosion

Også Jannie Jørgensen, der kun bor et par veje fra der, hvor ulykken skete, er rystet over eksplosionen. Hun sad sammen med sine to børn, da der lød et højt brag, og der gik ikke længe, før det stod klart, hvad der var sket.

- Oh god, tænkte jeg. Det var meget, meget chokerende at få at vide, at et hus var eksploderet, siger Jannie Jørgensen, der tilføjer, at især hendes ældste søn stadig er meget chokeret over ulykken.

Læs også Kraftig eksplosion i Stjær: Hus sprængt i småstykker

Årsagen til eksplosionen og branden er stadig ikke helt sikker, men ifølge Sydøstjyllands Politi peger alt på, at der var tale om en gaseksplosion. Den tekniske undersøgelse på ulykkestedet er ikke færdig før engang i næste uge.