Øget pres på sportschefen

AGFs Brian Steen Nielsen får kritik

06:10

1 af 2

Endnu en gang må fodboldklubben AGF en tur ned i landets anden bedste række.

Det står fast efter aarhusianerne søndag tabte 0-3 til Sønderjyske på NRGi Park i Aarhus foran mere end 9.000 tilskuere.

Og det er tredje gang på mindre end ti år, at AGF rykker ud af Superligaen.

Alle tre gange har Brian Steen Nielsen siddet i stolen som sportsdirektør.

Det får nu flere AGF-fans til at kræve sportschefens afgang.

- Ny sportschef, ny ledelsesstrategi. Der er jo tydeligvis noget galt, og det har der været lidt tid, lyder anbefalingen fra David Bennike Davidian, der er AGF-fan.

Se: Derfor rykker AGF ned

Brian Steen Nielsen fortæller selv, at klubben nu skal evaluere indsatsen efter en forfærdelig halvsæson, hvor klubben har tabt de seneste 10 kampe.

- Jeg kommer ikke til at drage nogen konsekvenser af den her nedrykning, men kommer selvfølgelig til at skulle finde ud af, hvad det er for en vej, vi skal gå nu her, og når vi ved det, så arbejder vi i en og samme retning. Det er det, det drejer sig om i øjeblikket, siger Brian Steen Nielsen.

Fra sin plads på tribunen kunne han søndag se, at fans havde et banner med, hvor der stod "BSN ud."

- Jeg har respekt for den kritik, der kommer fra tilskuere og fans, men for mit eget vedkommende vil jeg gerne sige, at jeg har et indre tryk, der er klart større end det, der kommer udefra, siger Brian Steen Nielsen.

- Nu er det ikke mig, der bestemmer. Der er både en bestyrelse og en administrerende direktør, som sidder over mig, der nok skal træffe de beslutninger, som skal træffes. Alle bliver evalueret efter sådan en halvsæson her, og det bliver alle bare nødt til at vente på og se, hvad det er for nogle konsekvenser, tingene kommer til at have. Og når man så har fundet ud af det, så kører man en retning, og så har man selvfølgelig respekt for de beslutninger, siger Brian Steen Nielsen.

Se: AGF-træner: Jeg er ked af det

Han understreger, at opbakningen fra de mange AGF-fans gennem sæsonen har været flot.

Administrerende direktør i AGF, Jan Christensen, erkender, at sæsonen langt fra har været tilfredsstillende.

- Jeg er lige så skuffet som alle mulig andre. Jeg erkender også, at det er utilfredsstillende, absolut utilfredsstillende, det vi har levet i år, siger Jan Christensen.

Han skal nu snakke sammen med bestyrelsen for at finde en plan for fremtiden, der kan sende AGF retur til Superligaen.

- Det, vi gør nu, er, at bestyrelsen og jeg vil evaluere situationen på nuværende tidspunkt, og så kommer vi med en plan og en plan for, hvordan vi mener, vi kan få AGF tilbage i Superligaen så hurtigt som muligt. Og som Brian Steen Nielsen sagde, så er vi nok alle til evaluering, og så må vi se, hvad der kommer til ud af det. Det, der er vigtigst, er, at gøre hvad der er bedst for AGF, lyder det fra direktøren.

AGF rykkede ud af superligaen i 2006, 2010 og nu også i 2014.

Du kan se mere om AGF og høre mere fra interviewet med Brian Steen Nielsen i indslaget over artiklen.