Øget interesse for folkemøde

Mosbjerg Folkemøde oplever, at flere danskere er interesseret i mødet, men pressen må ikke komme ind til mødet

02:44

1 af 2

Der er øget interesse for Mosbjerg Folkemøde, hvor der i år deltager 220 danskere fra hele landet. Sidste år deltog 150 mennesker.

- Det lokker mange mennesker til, og det vokser næsten lidt for stærkt, vi er mange i dag. Det er folk, der kommer fra hele landet for at høre talerne, og talerækken er i år ret fornem, siger arrangøren Kim Møller.

Se: Islam-kritikere mødes ved Alken

Blandt talerne er englænderen Paul Weston, der tidligere har været medlem af de højreorienterede organisationer UKIP og English Defence League. Nu er han leder af sin egen organisation, Liberty Great Britain.

Den tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, er konferencier, og han er en af grundene til, at politiet sørger for beskyttelse på mødet.

- Fokus er selvfølgelig talerne, men det er lige så meget det sociale, hvor man kan møde folk, som er kendt fra medierne, folk der skriver kronikker og lignende, siger Kim Møller.

- Det handler ikke så meget om, at vi er mod i islam, det er lige så meget det, at vi er glade for Danmark.

Se: Bange for radikalisering

En gruppe borgere i lokalområdet omkring Alken ved Skanderborg har oprettet Mossø for Mangfoldighed, da de mener, at der er behov for nuancer i retorikken på mødet.

Men Kim Møller har ikke meget til overs for gruppen, som, han mener, er meget langt fra den gennemsnitlige dansker.

- Der er vi meget tættere på, siger han.

TV 2 | ØSTJYLLAND ville gerne have dækket folkemødet, men det var ikke muligt, da pressen ikke har adgang til selve mødet.

- Det er netop for, at folk skal være helt sikre på, at der ikke kommer nogen og hænger dem ud, siger Kim Møller.

Se interviewet med arrangøren i videoen øverst på siden.