Ofre for inklusion?

Flere og flere børn havner i det psykiatriske system

02:10

1 af 2

Et stigende antal børn havner i det psykiatriske system, fordi de bliver ofre for inklusion i folkeskolen. Sådan lyder kritikken fra flere psykologer og psykiatere. De oplever, at flere og flere børn får stress- og angstanfald, fordi skolerne forsøger at rumme for mange børn med diagnoser som ADHD og autisme.

Den problematik kender man godt på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik i Aarhus, som er en afdeling under Psykiatri og Social i Region Midtjylland. Her oplever man også, at et stigende antal børn kommer i klemme, når kommunerne forsøger at inkludere alle børn i folkeskolen.

- De børn der har store vanskeligheder og har brug for en hel speciel indsats, de reagerer tit med at få det dårligere - med depression, angst og adfærdsforstyrrelser, siger Michala Høgsgaard, der er ledende overlæge på Friklinikken til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Carl-Christian går i 2. klasse på Skæring Skole. Han lider af autisme, men på trods af det, gik han indtil april i år i en helt almindelig folkeskoleklasse med 28 elever - og det havde konsekvenser for hans skolegang. Få Carl-Christians historie i indslaget øverst.

Har du også oplevet, at det kan være vanskeligt at inkludere dit eller andres børn i klassen, så vil TV 2 | ØSTJYLLAND meget gerne høre fra dig. Send en mail til redaktion@tv2oj.dk og husk at skrive dit telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig.