Kerstin blev snydt af boligsvindler: Får ikke en krone

- Det er ikke politiets opgave at bedrive inkassovirksomhed for hr og fru Jensen

02:15

En stor drøm gik i opfyldelse for 21-årige Kerstin Hvenegaard Jensen, da hun for fire måneder siden fik tilbudt en 2-værelses lejlighed på en boligportal.

Lejligheden lå på Randersvej i Aarhus.

- Den havde alt. Der var nyrenoveret badeværelse, stort køleskab og lækre bordplader. Der manglede ikke noget, siger Kerstin Hvenegaard Jensen, studerende, Aarhus.

Læs også Norsk hotelrigmand vil indtage Aarhus: Vi skal lave magi

Altså bortset fra en lejekontrakt og kvittering for de indbetalte penge.

- Jeg blev ivrig og tænkte, at de boliger ryger hurtigt. Så derfor overførte jeg 3.000 kroner til den her mand i depositum. Han sagde, at han ville sende kontrakten, siger Kerstin Hvenegaard Jensen.

Men der kom ingenting.

Svindleren nåede i alt at narre 14 personer, inden han blev afsløret og dømt. Blandt andet til at betale pengene tilbage til Kerstin Hvenegaard Jensen og de andre. 

- Men det viser sig, at der ikke er nogen af os, der har fået pengene, siger Kerstin Hvenegaard Jensen.

Ligesom de andre, der er blevet svindlet, gik hun ud fra, at det offentlige ville hjælpe med at få svindleren til at betale pengene tilbage.

Læs også Modstand mod lokalplan: Jeg føler mig snydt

- Det er helt forkert, at en mand kan komme i retten og blive dømt. Han får at vide, hvad han skal betale tilbage, og så sker der ikke mere. Jeg er skuffet over, at myndighederne ikke vil hjælpe, siger Kerstin Hvenegaard Jensen.

Hun har oprettet en facebook-profil for de 14, der her to måneder efter at dommen er blevet afsagt, kun har fået en lang næse.

Og meget tyder på, at de 14 ikke får meget mere ud af det. Det offentlige har ingen forpligtelse til at hjælpe med at skaffe pengene.

- Det skal de selv ud og opsøge fogedretten for. Det er ikke politiets eller skats opgave at bedrive privat inkassovirksomhed for hr og fru Jensen, siger Lasse Lund Madsen, lektor, PH.D., Aarhus Universitet.

Kerstin Hvenegaard Jensen råder derfor andre til at være varsom i boligjagten og huske at få orden i papirerne.

Øverst kan du se hele videoen om Kerstin Hvenegaard Jensen, der ikke får sine penge igen, selv om en svindler er blevet dømt til at betale penge tilbage til hende.

​Nedenfor kan du høre, hvad Michael Aastrup Jensen, Venstres retsordfører, mener om sagen. 

02:24 Luk video