Officielt: Vibe flyver til England

IFK Göteborg har solgt Lasse Vibe til Brentford fra den næstbedste engelske fodboldrække. Lægetjek er torsdag.

Den danske fodboldlandsholdsspiller og tidligere AGF'er Lasse Vibe er solgt til Brentford i den næstbedste engelske række. Det oplyser danskerens klub, IFK Göteborg, i en pressemeddelelse.

Den 28-årige aarhusianer, der er opvokset i Tranbjerg og har fået sin fodboldopvækst i AIA Tranbjerg og AGF, skal torsdag gennemgå lægetjek i klubben, som også har landsholdskollegaen Andreas Bjelland i truppen og den tidligere Kasper Hjulmand-assistent i Mainz, Flemming Pedersen i sin store trænerstab.

- Lasse Vibe kommer ikke til at være med i aftenens Europa League-kvalifikation. Den 28-årige dansker fløj i dag til England og Brentford, skriver IFK Göteborg på sin hjemmeside.

- Det er selvfølgelig med et vist vemod. Jeg har haft en fantastisk periode her i Göteborg, både på og udenfor banen, siger Lasse Vibe til klubbens hjemmeside.

I den ene af hans to sæsoner i Sverige, blev Lasse Vibe ligatopscorer med 23 scoringer. I alt nåede han at score 50 mål i 88 kampe på IFK Göteborgs førstehold. 31 af scoringerne var i Allsvenskan, Sveriges bedste fodboldrække.

Derfor er sportschef Mats Gren også fuld af roser overfor den spiller, han nu har solgt.

- Det er selvfølgelig bedrøveligt at skulle af med en så dygtig spiller. Ikke desto mindre har vi gennem længere tid været klar over, at Vibe vil videre i sin karriere, og vi ønsker ham et stort tillykke.

Den svenske avis Expressen skrev sent onsdag, at danskeren er solgt for 1,4 millioner euro - rundt regnet 10,5 millioner kroner.