Østjyske storbrande gav ventetid på brandbiler

Brandmænd har kæmpet mod flammerne flere steder i Østjylland nytårsnat - især to store gårdbrande i Favrskov Kommune har givet travlhed

01:06

Nytårsnat blev brandmændene kaldt ud til en stor gårdbrand ved Lading i Favrskov Kommune. Video: Local Eyes

Brandmændene har haft en særdeles travl nytårsnat i Østjylland. Det betyder, at der i flere tilfælde har været ventetid på brandbilerne, fortæller beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fra Beredskab & Sikkerhed, det fælleskommunale beredskab i Randers, Favrskov og Djursland.

- Brande i affaldscontainere er selvfølgelig ventet nytårsaften, men tre samtidige hændelser i Favrskov Kommune, hvoraf to er store gårdbrande, er helt usædvanligt. Og det har helt klart givet ventetid på brandbilerne, siger Kasper Sønderdahl i en pressemeddelelse.

Videoen øverst i artiklen er lavet af Local Eyes. Se mere på deres hjemmeside

Travlheden begyndte for alvor kort efter midnat.

Klokken 00.46 rykkede Beredskab & Sikkerhed ud til en stor gårdbrand ved Lading i Favrskov Kommune. Her stod tre af gårdens fire længer i flammer. 

Læs også Stor brand i lade med halmballer

Samtidig med hændelsen ved Lading indløb der klokken 01.29 melding om en brand i en dobbeltcarport og et redskabsskur i Hinnerup, ligeledes i Favrskov Kommune. Branden var meget tæt på et hus.

Klokken 02.01 rykkede brandfolkene ud til en tagbrand i en etageejendom i Grenaa. 

Klokken 02.22 – mens slukningen stadig var i gang ved Lading - kom meldingen om endnu en gårdbrand i Favrskov, denne gang i Hinnerup. Kasper Sønderdahl fortæller, at der var tale om en voldsom brand, og derfor trådte brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen til for at hjælpe med slukningen.  

Læs også Stadig sort skærm: YouSee lover kompensation

Tidligt søndag morgen, hvor brandfolkene fortsat er i gang med slukningen flere steder, gør Kasper Sønderdahl status på en hektisk nat: 

- Nytårsnat har vi fordoblet antallet af indsatsledere i vagt i forhold til en hverdag. Vi har lavet samdrift mellem stationerne på tværs af kommunegrænser. Vi har haft fremskudte beredskabsenheder i brug. Og vi har fået hjælp fra vores gode naboberedskaber i Midt- og Østjylland. Det har været en hektisk nat, hvor brandmænd, indsatsledere og vagtcentral har kæmpet en fantastisk flot kamp for at få enderne til at nå sammen, siger han.

02:06

VIDEO: Østjyllands Politi har haft en travl nytårsnat, fortæller vagtchef Jes Frederiksen. Se et interview her.

Luk video