Østjyske kommuner skal klæde minister på

Aarhus og Favrskov gør ting på beskæftigelsesområdet, som andre kan lære af. Tirsdag lytter beskæftigelsesministeren til de to kommuners erfaringer

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) får tirsdag besøg af repræsentanter fra ni kommuner, heriblandt Aarhus og Favrskov.

Som regel er det en ministers opgave at tegne og fortælle om regeringens politik, men tirsdag er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) henvist til skolebænken.

Han får besøg af ni kommuner, heriblandt Aarhus og Favrskov, som klarer sig godt i beskæftigelsesindsatsen.

De skal nu med på råd, når de gode erfaringer skal udbredes landet over.

- Det er også en erkendelse af, at vi godt kan blive bedre til at lytte til nogle af de kommuner, der har nogle særlig gode erfaringer. Det er ikke nogen hemmelighed, at det har vi været for dårlige til tidligere, siger ministeren.

De ni kommuner er Aarhus, Lemvig, Hedensted, Favrskov, Viborg, Jammerbugt, Lyngby-Taarbæk, Aabenraa og Ringkøbing-Skjern.

Kommunerne er særlig gode til at danne bro mellem udsatte kontanthjælpsmodtagere og virksomhederne.

Det er tanken, at dygtige kommuner også fremover skal inviteres ind og give indspark på andre områder.

Læs også Video: Nu er supersygehuset i Skejby officielt åbent

Tirsdagens møde er optakt til et kommende satspuljeinitiativ, der skal styrke kommunernes indsats for de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der har været i systemet i mere end fem år.

Ministeren håber på en mere personlig indsats for de udsatte kontanthjælpsmodtagere.

- Det vil betyde, at der nu bliver en mere håndholdt og personlig indsats for de kontanthjælpsmodtagere, der har været i systemet i over fem år. Det vil betyde for mange, at de får en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger ministeren.