Østjyske kommuner harmoniserer regler på erhvervsområdet

De østjyske kommuner ensretter reglerne for, hvornår virksomheder skal stille økonomisk sikkerhed. Initiativet roses fra byggebrabchen

Foto: Colourbox

I sommer besluttede borgmestrene i de 12 kommuner i Business Region Aarhus at arbejde for en østjysk harmonisering af krav om sikkerhedsstillelse. Nu har alle kommuner vedtaget forslaget.

Det betyder konkret, at virksomhederne fremover først skal stille økonomisk sikkerhed, når entreprisesummen overstiger en million. Hidtil har beløbsgrænsen varieret fra kommune til kommune fra 200.000 til 1.000.000 kroner. 

- Beslutningen er en tillidserklæring til de mindre og mellemstore virksomheder, og det viser, at det politiske samarbejde i byregionen skaber resultater og øger erhvervsvenligheden i Østjylland, siger Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune og medlem af den politiske styregruppe for Business Region Aarhus, i en pressemeddelelse.

Samme sted udtrykker Klaus Jacobsen, direktør for murerfirmaet Rasmus Jacobsen i Grenaa, glæde over den hævede beløbsgrænse. 

- Det kommer alle østjyske virksomheder til gode – uanset virksomhedens størrelse. Det er en tidskrævende og dyr proces at stille økonomisk sikkerhed for opgaver, og for mindre virksomheder har det også haft betydning for, om de overhovedet kunne byde på en opgave, siger han.

Læs også Undersøgelse dumper Aarhus på ejendoms-venlighed

Michael Ancher, der er formand for Dansk Byggeri i Østjylland, roser kommunerne for beslutningen.

- Det sender et stærkt signal om, at østjyske kommuner forstår, hvad der er vigtigt for virksomheder. Det betyder mindre papirarbejde for lokale håndværksvirksomheder og frigør tid til at skabe værdi, siger han i pressemeddelelsen og tilføjer: 

- Jeg håber, at andre business regioner vil følge eksemplet. Når erhvervsvenlige tiltag sker i hele vores landsdel, sender det et signal, der fortæller om en gennemgående politisk beslutsomhed.