Østjyder venter på Michelin-guide: Det giver sommerfugle i maven

Mandag bliver det offentliggjort, hvem der i år får de attraktive Michelinstjerner.

00:59

På mandag bliver det offentliggjort, hvilke restauranter der i år får de eftertragtede Michelin-stjerner.

Indtil videre er det kun i Aarhus, at østjyske restauranter har fået Michelinguidens stjerner, men i år håber Steffen Villadsen at den franske guide uddeler stjerner andre steder i regionen.

Han er nemlig køkkenchef ved Molskroen på Djursland, og derfor kigger han ekstra meget på telefonen i disse dage.

Jeg går med telefonen på mig hele dagen, og venter på at den skal ringe med et engelsk nummer og håber, at jeg får en invitation til mandag.

Steffen Villadsen, køkkenchef, Molskroen

- Jeg er super spændt. Jeg har ikke hørt noget, så jeg ved ikke noget endnu. Jeg kan kun sammenligne med mange af mine bekendte i branchen, som har været igennem det samme, som jeg går igennem nu. Man går og venter og håber. Nogen får opkaldet og nogen gør ikke. Jeg går med telefonen på mig hele dagen, og venter på at den skal ringe med et engelsk nummer og håber, at jeg får en invitation til mandag. Mere kan jeg ikke gøre, det giver sommerfugle i maven, siger Steffen Villadsen.

Michelinguiden har tidligere været forbi Molskroen og det resulterede sidste år i, at restauranten modtog anerkendelsen ’The Michelin plate’.

- Der betyder, at de ved, at vi laver god mad, og de anerkender os som et godt spisested. Det betyder jo, at man er i deres søgelys, og det vil også som regel betyde, at man får årlige besøg for at se, om niveauet er faldet eller steget, siger Steffen Villadsen.

Læs også Pensionister og studerende til julemad på Michelin-restaurant

Kan skabe ’hype’

En michelinstjerne er en stor ære for en kok, mener Steffen Villadsen, men derudover kan det også have stor betydning for en restaurant.

- Det er en rigtig god ting for forretningen. Man kan se på dem, der har fået stjerner inde i Aarhus, at deres bookinger bare er steget, siger Steffen Villadsen.

Allerede nu er der udsolgt i de fleste weekender på Molskroen, men håbet er, at en Michelin-stjerne ville kunne skabe mere ’hype’, og dermed også fylde restauranten op i hverdagene og uden for sæson. 

Steffen Villadsen håber, at Michelinguiden i år tildeler Molskroen en Michelin-stjerne.

Man skal stole på sin egen stil

Det kan være svært at sige, hvad opskriften på succes er, når Michelinguiden kommer forbi restauranterne, men Steffen Villadsen tror, at det handler om at stole på sin egen stil.

- Madmæssigt tror jeg, at det handler om at stole på sin egen stil, og så være perfektionistiske og være ordentlige i sin måde at gøre tingene på og så håbe på, at det er det, de gerne vil se, men man kan jo aldrig vide, siger Steffen Villadsen.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND besøgte Restaurant Domestic, da restauranten i 2017 fik sin Michelin-stjerne:

00:51 Luk video