Østjysk taekwondo-koryfæ optaget i Hall of Fame i New York

Momme Knutzen er blevet æret i kategorien ”Lifetime Achievement” for sin mangeårige indsats og præstation inden for taekwondo

Grandmasteren og pioneren inden for taekwondo, Momme Knutzen, er blevet optaget i Hall of Fame i New York.

Ifølge det officielle brev fra Taekwondo Hall of Fame er anerkendelsen den højeste ære man kan opnå inden for taekwondo. Momme Knutzen æres i kategorien ”Lifetime Achievement” for sin mangeårige indsats og præstation inden for taekwondo.

Den officielle optagelse foregik fredag d. 22. september under en ceremoni i New York. 

Momme Knutzens nyerhvervede certifikat

I anledning af Momme Knutzens indsættelse i Hall of Fame, afholder han sammen med sine kolleger og venner reception lørdag d. 30. september i Favrskov Taekwondo Klub i Hadsten. 

Læs også Verdensklasse-træner underviser på taekwondo-camp

Momme Knutzen startede med at træne taekwondo i 1973 og har siden viet sit liv til sporten. Han har været aktiv inden for udbredelsen af taekwondo i Danmark og har gennem sit lange virke været med til at starte over 10 klubber i Danmark og 3 i Tyskland. Blandt klubberne er Risskov Taekwondo Klub og Favrskov Taekwondo Klub. Han er i dag leder af Favrskov Taekwondo Klub, hvor han også er aktiv som træner og næstformand.

En imponerende karriere

Med i bagagen har Momme en lang og imponerende taekwondo karriere, hvor han blandt andet har været dommer ved internationale og nationale stævner, herunder OL i Korea, EM, VM og US-Open. Han har desuden været med til at arrangere større begivenheder såsom Europa- og Verdensmesterskaberne. 

Læs også Kusiner er stortalenter i taekwondo: Vandt guld i weekenden

Et af højdepunkterne i sin karriere var, da han sammen med Wandy Nielsen fra Midtdjurs Taekwondo Klub i 2013 blev gradueret til 8. Dan i Korea, hvilket gjorde dem til nogle af de højest graduerede i Danmark. Gradueringen foregik hos Kukkiwon, som er hovedsædet for Taekwondo i hele verden.

Momme Knutzen har vist vejen for mange børn, unge og voksne taekwondoudøvere. Fra 1999-2006 var han aktiv med sortbælte seminarer og gradueringer under stormester Choi Kyoung An, 9. Dan. I 2006 startede han sin egen sortbælte træningskurser og –seminarer, hvor han to gange om året afholder sortbælte gradueringer. Siden 2006 har han personligt gradueret over 400 taekwondoudøvere til sortbælte. 

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig