Østjysk skytte tangerer verdensrekord og vinder guld

Torben Grimmel vandt søndag morgen guld ved World Cuppen i Gabala i Azerbaijan og satte verdensrekord

Skytten Torben Grimmel fra Djursland imponerer ved World Cuppen i Azerbaijan. Foto: Scanpix

Med en tangering af verdensrekorden sikrede OL-skytten Torben Grimmel fra Mørke på Djursland søndag morgen dansk guld ved World Cuppen i Gabala i en disciplin, som det internationale skytteforbund fra næste sæson har fjernet fra det olympiske skydeprogram.

249,8 lød den imponerende finalescore på, da Torben Grimmel kunne løfte armene i vejret efter at have sikret World Cup-sejren i disciplinen riffel 50m 60 skud liggende. Scoren var ikke kun nok til en sejr, men også en tangering af verdensrekorden, der var blevet sat ved et World Cup-stævne tidligere på sæsonen.

Læs også Østjysk skytte vinder sølv i World Cup-finale

Først havde Torben Grimmel kvalificeret sig til finalen i sikker stil, men her blev det så anderledes tæt og spændende. Inden de sidste to skud var der kun 0,1 point imellem den østjyske skytte og hviderussiske Shcherbatsevich.

Blandede følelser

Med to gange 10,7 i de to sidste skud henviste Torben Grimmel dog hviderusseren til andenpladsen. Belgiske Cox snuppede bronzen.

World Cup-finalen, som afvikles i New Delhi til oktober, vil desværre for Grimmel være sidste gang, at disciplinen riffel 50m 60 skud liggende skydes i World Cup-sammenhæng. Fra næste sæson er der ikke længere plads til disciplinen hverken til disse stævner eller til OL.

- Det er med blandede følelser, jeg tager guldet med hjem. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at have vundet, men jeg er samtidig også rigtig ked af, da det med al sandsynlighed er et stort olympisk punktum for et langt og ikke mindst vigtigt kapitel i mit liv. Et jeg gerne havde set fortsætte lidt endnu, sagde Torben Grimmel efter sejren i Gabala.

Torben Grimmel har deltaget ved OL hele fem gange. Højdepunktet var en sølvmedalje ved legene i Sydney i 2000.