Østjysk orienterings-es blev 5'er på mellemdistancen ved VM

Maja Alm var 49 sekunder fra mere metal ved VM i orienteringsløb

Orienteringsløberen Maja Alm, som allerede har vundet to guldmedaljer ved VM i Sverige, var igen tirsdag med helt fremme. Denne gang dog uden at få medaljer.

På kvindernes mellemdistance løb østjyden sig ind på femtepladsen - 49 sekunder fra bronzen.

Læs også Maja Alm verdensmester på sprintdistance

Dansk Orienterings-Forbund fortæller, at Maja Alm leverede en stærk afslutning på den 5,1 kilometer lange bane. Efter et par småfejl på den første halvdel af ruten var hun hurtigst af alle på den sidste tredjedel, lyder det.

Giv den gas!
 - Da jeg passerede stævnepladsen, fik jeg at vide af Lars (Lindstrøm, som er landstræner, red.), at jeg bare skulle give den gas, og det gjorde jeg så.

- Det gik godt, men der er jo altid en sammenhæng mellem fart og risiko, specielt i sådant et terræn, siger Maja Alm i en pressemeddelelse.

 Guldet på mellemdistancen gik til storfavoritten Tove Alexandersson fra Sverige. Norske Heidi Bagstevold var 35 sekunder langsommere og fik sølv, mens russeren Natalia Gemperle tog sig af bronzen.

Læs også Maja Alm rystet efter lureskandale

Tidligere ved VM genvandt Maja Alm sit verdensmesterskab på sprintdistancen, og hun var en del af sprintstafetten, da Danmark genvandt titlen foran Schweiz og Sverige.

Tilbage i januar i år blev Maja Alm hædret til DM Festen, som Aarhus Kommune afholder i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND.  Her uddelte TV 2 | ØSTJYLLAND sin sportspris: Årets Østjyske Sportsnavn 2015 til orienteringsløberen fra Pan. 

03:51

Her kan du se Maja Alm blive hyldet til DM Festen, er blev afholdt i januar 2016.

Luk video