Østjysk OL-håb springer ind i turneringen i nat

Den danske EM-vinder skal måle sig med verdens bedste

Foto: Michael Kooren/Scanpix

Sara Slott Petersen fra Aarhus skal natten til onsdag forsøge at tage første skridt på vejen mod en OL-medalje, når kvindernes 400 meter hækkeløb går i gang på det olympiske stadion.

Sara Slott har haft en glimrende opstart forud for De Olympiske Lege i den brasilianske by Rio de Janeiro. I Juli måned blev Sara Slott den første danske kvindelige atlet til at vinde en guldmedalje ved et EM i atletik.

Læs også Aarhus hylder sine OL-atleter

 Også ved Diamond League-stævnet i London i slutningen af juli viste Sara Slott, at hun var ved at være i OL-form. Her blev det til et sæsonbedste for danskeren, der kom i mål på andenpladsen i tiden 54,33 sekunder.

Hun blev kun slået af en af verdens nok allerbedste kvindelige hækkeløbere amerikanske Dalilah Mohammed. Sara Slott slog i London blandt andre sydafrikanske Wenda Teron Nel, som danskeren også står overfor i den indledende runde af kvindernes hækkeløb.

Selvom Sara Slott i øjeblikket sidder på den europæiske hækkeløbstrone, er der lang vej til det eftertragtede OL-metal. Nogen af verdens bedste hækkeløbere har hjemme udenfor Europa, heriblandt amerikaneren Dalilah Mohammed og jamaicaneren Janieve Russell. 

Læs også De østjyske OL-håb drager mod Rio

Målsætningen for Sara Slott må i første omgang være at nå finalen i hækkeløbskonkurrencen. Turneringen er programsat til at starte 2.30 dansk tid, og Sara Slotts heat løber efter planen af stablen klokken 2.54.  

02:38

Sara Slott blev hyldet efter EM-triumfen i juli

Luk video