Østjysk lokalopgør i første runde af Superligaen

AC Horsens skal i 1. spillerunde af den nye sæson en tur til Aarhus og møde AGF i sæsonens første østjyske lokalopgør

AC Horsens-lejren anført af træner Bo Henriksen fejrer sejren over Vendsyssel, der sikrede klubben endnu en sæson i Superligaen. Foto: Henning Bagger (Scanpix)

Knap nok er denne sæson af Superligaen i fodbold spillet til ende, før blikket har rettet sig mod den næste.

Onsdag blev programmet for grundspillet i landets bedste række offentliggjort, og det byder på østjysk lokalopgør allerede i 1. spillerunde, mens det også løfter sløret for, at det nye stadion i Silkeborg skal indvies i en kamp mellem det rødblusede hjemmehold og AGF.

Det holdt hårdt, men efter sommerferien kan Østjylland fortsat bryste sig med at have fire hold i Superligaen: Randers FC, AGF, Silkeborg IF og AC Horsens.

Læs også Brugerne har talt: Her er det østjyske drømmehold!

Og når spillerne er færdige med at holde sommerferie, og det atter går løs, gælder det et østjysk lokalopgør allerede i 1. spillerunde i grundspillet af den nye sæson.

Her kommer AC Horsens nemlig på besøg i Aarhus mod AGF. Silkeborg IF skal en tur til Sjælland og møde denne sæsons store overraskelse i Superligaen - bronzevinderne fra Lyngby, mens Randers FC på udebane møder Sønderjyske. Tidspunktet for kampene er ikke fastlagt præcist endnu, men de bliver afviklet henover dagene 14., 15., 16. eller 17. juli.

Spillerunde 1

AGF - AC Horsens
SønderjyskE - Randers FC​
Lyngby Boldklub - Silkeborg IF
Brøndby IF - FC Midtjylland
F.C. København - AaB
Hobro IK - FC Helsingør
OB - FC Nordsjælland

I anden spillerunde ugen efter er det med østjyske briller værd at bemærke, at Randers FC på hjemmebane skal møde mestrene fra FC København.

Læs også SIF vil 'snyde' sig til flere tilskuere med portugisisk trick

Derudover spiller AGF for anden gang i træk på hjemmebane, denne gang mod oprykkerne fra Hobro IK, mens Silkeborg IF for anden kamp i streg snupper en kamp på udebane - denne gang i Herning mod FC Midtjylland. Horsens åbner sæsonen på hjemmebane mod Lyngby.

Spillerunde 2

Randers FC - F.C. København
AGF - Hobro IK
AC Horsens – Lyngby Boldklub
FC Midtjylland - Silkeborg IF
AaB - SønderjyskE
FC Helsingør - OB
FC Nordsjælland - Brøndby IF

I tredje spillerunde, som finder sted i sidste weekend i juli, er der atter østjysk lokalopgør på programmet. Her tager Silkeborg IF på hjemmebane imod AGF, og det er ikke til et hvilket som helst lokalopgør.

 

I og med at silkeborgenserne starter sine to første kampe på udebane, bliver det altså her i 3. runde, at klubbens nye stadion skal indvies og så tilmed mod de østjyske rivaler fra Aarhus. 

Spillerunde 3

FC Midtjylland – Randers FC
OB – AC Horsens
Silkeborg IF – AGF
SønderjyskE – FC Helsingør
F.C. København – Hobro IK
Brøndby IF – Lyngby Boldklub
FC Nordsjælland – AaB

Det nye stadion i Silkeborg hedder Jysk Park, byggeriet startede i 2015, og stadion får plads til 10.000 tilskuere.

Du kan se hele programmet for grundspillet i Superligaen her.