Østjysk hospital kåret som Danmarks bedste for 10. gang

Aarhus Universitetshospital er nu i et helt årti blevet kåret som Danmarks bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin

Foto: Region Midtjylland

For 10. år i træk har Aarhus Universitetshospital vist, at hospitalet er Danmarks bedste.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Det er vores lidt over 10.000 medarbejdere, som har skabt dette resultat.

Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør, Aarhus Universitetshospital

Det er Dagens Medicin - en nyhedsavis inden for sundhedssektoren – der kårer Aarhus Universitetshospital til landets bedste i deres konkurrence om Danmarks Bedste Hospital.

Bedst ud af fem

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som der findes fem af i Danmark.

Læs også Hospitalerne skal fremover tage imod 150 psykisk syge

I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital nr. 1, Odense Universitetshospital nr. 2, Aalborg Universitetshospital nr. 3 og Rigshospitalet nr. 4.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) er imponeret over, at Aarhus Universitetshospital kan holde den høje standard.

- Det er svært at komme op på toppen, og det er endnu sværere at holde sig på toppen. Men det har Aarhus Universitetshospital formået, siger Bent Hansen i pressemeddelelsen.

- Aarhus Universitetshospital har hele tiden fokus på at forske, udvikle sig og blive bedre. Hospitalet er en del af et samlet sundhedsvæsen, hvor hospitalet som universitetshospital skal bære de tungeste byrder og de sværeste opgaver, men samtidig levere den højeste kvalitet. Og den opgave har hospitalet løftet på fornem vis, tilføjer han.

Gode behandlinger

Aarhus Universitetshospital får 11 førstepladser blandt de 68 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på i konkurrencen.

Bedst på 11 behandlingsområder

Aarhus Universitetshospital har vundet 1. pladsen inden for følgende 11 behandlingsområder:
 • Blødende mavesår
 • Bugspytkirtelkræft (kirurgi)
 • Nyretransplantation
 • Forbigående blodprop i hjernen
 • Hoftenære lårbensbrud
 • Leddegigt
 • Prostatakræft (kirurgi)
 • Blærekræft (kirurgi)
 • Abdominale aortaaneurismer (udposning på legemspulsåren i maven)
 • Hjerteklapoperation med samtidig bypass-operation
 • Lungekræft (kirurgi)

Det er medarbejdernes sejr

Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, er særdeles tilfreds med, at hospitalet kan kalde sig Danmarks bedste for 10. år i træk.

- Det er en fantastisk flot præstation. Vi har vist, at vi år efter år har formået at holde en meget høj standard i patientbehandlingen, siger Poul Blaabjerg.

- Det er vores lidt over 10.000 medarbejdere, som har skabt dette resultat. Det er deres høje faglighed og engagement, der har båret os igennem.

Regionshospitalet Silkeborg er kåret til Danmarks bedste i klassen af mindre hospitaler. Regionshospitalet Horsens er nummer to i den kategori. 

I Randers tager Regionshospitalet en andenplads i klassen af mellemstore hospitaler.

02:04

VIDEO: Trygfondens Familiehus på Skejby Sygehus inviterede til fest. Gæsterne var børn, der har været igennem langvarige sygdomsforløb, og så deres familier. Dermed kunne alle tanker om hospitalssenge, sygdom og medicin for en stund erstattes af musik, dans og ballondyr.

Luk video