Østjysk frugtvin på eksporteventyr i Tyskland

Jens Skovgaard Pedersen fra Cold Hand Winery har fået et af de eftertragtede wild cards til Prowein vinmessen i Tyskland

Jens Skovgaard Pedersen deler smagsprøver ud til Prowein. Foto: Ida Brock og Katja Højbjerg / TV ØST

Patrick Daugaard (tv) og Jens Skovgaard Pedersen (th) til vinmessen Prowein i Tyskland.

1 af 2

- Der skete det vanvittige, at telefonen pludselig ringede en aften i januar, og de inviterede os med, siger Jens Skovgaard Pedersen, der er stifter og direktør i Cold Hand Winery ved Randers.

Det var en repræsentant fra vinmessen Prowein i Tyskland, der var i røret med et tilbud, som den østjyske vinproducent kun havde turde drømme om. Derfor takkede Jens Skovgaard Pedersen også 'ja tak' til det wild card, som han blev tilbudt, så han kunne komme med til den store vinmesse og præsentere sin østjyske frugtvin fra en stand for de op mod 70.000 vin-entusiaster og indkøbere fra hele verden, der lægger vejen forbi i løbet af tre dage, som messen varer.

Læs også Lokalproduceret mjød på Mols

- Det er kæmpe stort for os. De uddeler kun ti wild cards til nye producenter, og så havde de fået øje på lige os, siger Jens Skovgaard Pedersen.

Han producerer vin af æbler, pærer, kirsebær og andre frugter, og skiller sig dermed ud fra de traditionelle vinproducenter og deres vindruer.

I alt er cirka 6.000 vinproducenter repræsenteret på den store messe Düsseldorf, og Jens Skovgaard Pedersen har fået en stand i området ’same but different’, hvor nye upcomming producenter holder til og kan vise deres nye måder at lave vin på frem.

Læs også Gastronomien flytter hjem i spisestuen

- Det er det helt rigtige sted for os at være, og vi håber at finde nogle importører fra lande, hvor vi ikke er kommet i gang endnu, og derudover håber vi, at nogle af de europæiske toprestauranter får øje på os, siger Jens Skovgaard Pedersen.

Men det kan være svært at skille sig ud blandt de cirka 6.000 vinproducenter og de flere tusinde forskellige vine. Selvom lommen allerede er fyldt med forskellige visitkort vedkender Jens Skovgaard Pedersen, at det formentlig vil kræve flere besøg på messen, før drømmen om et internationalt gennembrud kan gå i opfyldelse.

Læs også Vinbonde: Modne kvinder køber min vin

- De her frugtvine er nye for mange, men folk har indtil videre taget rigtig godt imod det. Mange bliver overrasket over, at man kan lave det her af æbler, pærer rabarber og lignende, siger Jens Skovgaard Pedersen.

Den store messe varer i tre dage - fra søndag og til og med tirsdag.

Udover østjyske Cold Hand Winery fik danske Frederiksdal Kirsebærvin fra Lolland også et wild card i år.