Østjysk dyrepark vil med glæde overtage ensomme Ivan

Isbjørnen Ivan er ulykkelig i Københavns Zoo. I Skandinavisk Dyrepark står man klar med åbne arme til at overtage ham

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

1 af 2

Isbjørnen Ivan, der har hjemme i Københavns Zoo, bliver afvist af sin partner Noel. Efter at de er blevet voksne, har hunisbjørnen mistet interesse for Ivan, og det gør ham meget ulykkelig. Derfor skal der findes et nyt sted, hvor den ensomme hanbjørn kan bo. Skandinavisk Dyrepark på Djursland melder sig nu på banen.

- Vi vil gerne have Ivan, men det er ikke op til hverken os eller Københavns Zoo at beslutte det, siger direktør i Skandinavisk Dyrepark, Frank Vigh-Larsen, til tv2oj.dk.

Læs også Isbjørnen Ivan er formentlig på vej til Djursland

Haverne må nemlig ikke selv bestemme, hvilke bjørne der kan flytte, og hvor de må flytte hen. Det hele afgøres i Amsterdam, hvor en række avlseksperter vurderer, hvor de bedste muligheder for isbjørnene er.

- Det er et meget avancheret computersystem, der er med til at lave anbefalingerne. Alt skal passes ind i en omfattende parringsplan, der går mange år frem i tiden, forklarer Frank Vigh-Larsen.

Nogle uger inden beslutningen tages
Faktisk har det hidtil været planlagt, at Skandinavisk Dyrepark skulle have en ny isbjørn fra en russisk park, så også den bjørn kan få indflydelse på Ivans skæbne.

- Der går i hvert fald nogle uger, inden vi ved mere om, hvad der skal ske med Ivan, siger direktøren i den østjyske park.

Læs også Dårligt vejr har kostet besøg hos østjyske attraktioner

Fra Københavns Zoo er meldingen lige meget hvad klar:

- Vi skal af med Ivan. Og der er stor sandynlighed for, at det bliver til Skandinavisk Dyrepark. Dels fordi de gerne vil have ham. Dels fordi det er dejlig tæt på, har videnskabelig direktør i hovedstadens dyrepark, Bengt Holst, tidl. sagt til tv2oj.dk.

Isbjørnen fra København har også før været på længerevarende ophold i Skandinavisk Dyrepark, så han kender stedet.