Østjysk DR-boss siger sin stilling op

Efter 10 år i DR har Ulrik Haagerup fra Gl. Rye valgt at fratræde sin stilling som nyhedsdirektør. Han fortsætter på Aarhus Universitet

Ulrik Haagerup har været ansat i DR siden 2007. Siden 2010 har han været nyhedsdirektør i koncernen. Foto: Lars Helsinghof Bæk - Scanpix

Ulrik Haagerup har valgt at fratræde sin stilling i DR, der dermed skal have en ny nyhedsdirektør.

Han skal i stedet være direktør i det nystiftede "Constructive Institute" på Aarhus Universitet.

Ud over sin rolle som direktør skal han også sidde i bestyrelsen for fonden, der står bag instituttet. Det oplyser instituttet i en pressemeddelelse. 

Læs også Café Hack-skabere i chok over lukning: Vil lægge sag an mod DR

Haagerup, der har været i DR siden 2007, har siden 2010 været nyhedsdirektør i koncernen.

- Det bliver vemodigt at sige farvel til DR og til alle de dygtige mennesker, jeg har arbejdet sammen med, siger Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse.

- Jeg ser dog arbejdet med at fremme visionen om konstruktive nyheder - både herhjemme og globalt - som en naturlig forlængelse af det arbejde, jeg har lavet i DR.

- Målet er at bidrage til at genskabe og øge tilliden til nyhedsjournalistikken i en tid præget af falske nyheder, unuanceret debat og eroderende forretningsmodeller for ordentlig journalistik.

Ulrik Haagerup - her sammen DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. Foto: Simon Læssøe - Scanpix

Ulrik Haagerup fortsætter i sin stilling indtil 1. september. DR vil i nærmeste fremtid slå stillingen op i jagten på en afløser. 

Pæne ord med på vejen

Den afgående direktør får pæne ord med på vejen af Michael Christiansen, der er bestyrelsesformand i DR: 

- Han har bestemt en god portion af æren for, at TV-Avisen og Radioavisen, i en tid hvor der er uendelig mange nyhedstilbud at vælge mellem, fortsat vurderes som landets mest troværdige nyhedstilbud, siger han i pressemeddelelsen fra DR.

Læs også Kattegatcentret betalte 90.000 kroner for at få besøg af Café Hack

Efter i flere år at have sat en dagsorden i DR med såkaldte konstruktive nyheder, der har fokus på at finde løsninger sammen med problemer, kom han i februar i fokus for en ordning i hans kontrakt.

Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.dk, skrev, at DR har brugt en million kroner de seneste tre år på at transportere nyhedsdirektøren fra Gl. Rye i Østjylland til København, hvor Haagerup har kontor.