Nye tal: Tusindvis af østjyder er kommet i job

Positiv udvikling i samtlige østjyske kommuner

Foto: Christian Als - Scanpix

Flere østjyder er kommet i arbejde på det seneste. Det viser nye tal fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland, RAR Østjylland. 

Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i Østjylland steg fra 323.896 i december 2015 til 331.153 i december 2016. Det er en stigning på 7.257 og svarer til en vækst på 2,2 procent.

Beskæftigelsen er steget i samtlige østjyske kommuner. Stigningen er størst i Aarhus Kommune, hvor der er 2.989 flere i job end i december 2015.

- Det er meget positivt med den seneste vækst i beskæftigelsen på over 7.200 det seneste år. Der er nu 881 flere beskæftigede lønmodtagere i Østjylland end i december 2008, hvor finanskrisen lige var begyndt, siger Jakob Beck Wätjen, formand fra RAR Østjylland, i en pressemeddelelse. 

Læs også Jobklub hjalp Per i arbejde på kort tid

- For at understøtte en fortsat positiv vækst i beskæftigelsen har RAR Østjylland netop vedtaget en ny positivliste for den regionale uddannelsespulje. Via den har jobcentrene ekstra gode muligheder for at uddanne ledige dagpengemodtagere, så deres kvalifikationer kan matche virksomhedernes ønsker til nye medarbejdere, siger han.