Østjylland vil råbe Christiansborg op: Kommuner går sammen

De østjyske kommuner har intensiveret samarbejdet i bestræbelserne på at overbevise Folketinget om behovet for flere trafikpenge

01:36

Der er brug for at tale med én stemme, hvis politikerne på Christiansborg skal overbevises om behovet for at bruge flere statskroner på motorvej E45 og andre østjyske trafikprojekter.

Sådan lyder det fra Business Region Aarhus, der samler de østjyske kommuner. 

- Det har meget større vægt – især over for folketingspolitikere – når vi samarbejder på baggrund af 960.000 borgere i forhold til eksempelvis bare 42.000 borgere i Syddjurs Kommune. Det er baggrunden for, at vi som 12 kommuner arbejder sammen, siger Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs og formand for Business Region Aarhus.

Læs også Trafikkaos presser pendlere: Thomas er træt af køer på E45

Niels Højberg, stadsdirektør i Aarhus Kommune og formand for Business Region Aarhus' mobilitetskommission, er helt enig. Han er sikker på, at samarbejdet vil føre synlige resultater med sig.

- Vi har kigget hinanden i øjnene og sagt, at hvis vi skal lykkedes med det, så skal vi samarbejde, siger han.

Niels Højbjerg, stadsdirektør i Aarhus og formand for Business Region Aarhus' mobilitetskommission.

Om det hidtidige samarbejde på tværs af kommunegrænser, siger Niels Højberg:

- Den store styrke har været, at borgmestrene har trukket på samme hammel, været enige, har fuldt den samme strategi og har givet de samme argumenter over for poltikerne, siger han.

Øverst kan du se mere om samarbejdet mellem de østjyske kommuner.