Østjyder vil have kvalitet til nytår: Butik sælger kød til 1.400 kr. pr. kilo

Østjyderne vil have kvalitet til deres nytårsmenu. Det ønske har SuperBrugsen i Løgten efterkommet. De sælger ægte japansk Wagyu-kød til en høj pris

01:40

VIDEO: I SuperBrugsen i Løgten har de efterkommet kundernes ønske om kvalitet til nytårsmenuen.

Nytårsaften er lige om hjørnet, og det mærker Slagter-Riget i Aarhus og SuperBrugsen i Løgten. De oplever, at kunderne i høj grad efterspørger kvalitet til deres nytårsmenu.

Læs også Landsby helt uden fyrværkeri: - Det er rigtig hyggeligt

- Op til nytår vil kunderne gerne have noget, der er lidt ekstra. De har efterspurgt det, og det vil vi selvfølgelig gerne efterkomme, siger slagtermester Jimmi Harder SuperBrugsen i Løgten til TV2 ØSTJYLLAND.

Butikken i Løgten har de derfor fået fingre i ægte japansk Wagyu-kød op til nytår. Kødet er sat til 1.400 kr. pr. kilo. Ifølge slagtermesteren skulle det være alle pengene værd.

Koen bliver forkælet fra første dag med øl og massage. Det smitter selvfølgelig af på prisen.

Jimmi Harder, slagtermester, SuperBrugsen i Løgten 

- Koen bliver forkælet fra første dag med øl og massage. Det smitter selvfølgelig af på prisen, fortæller slagtermester Jimmi Harder til TV2 ØSTJYLLAND.

Wagyu-kød

  • Wagyu stammer oprindeligt fra Japan
     
  • Noget Wagyu-kød er kobekød
     
  • Wagyu er særligt kendt for fedtmarmomering
     
  • Fedtmarmomeringen giver kødet en helt særlig smag og mørhed, der gør det japanske oksekød så eftertragtet 

Hos Slagter-Riget i Aarhus oplever de også, at kunderne i høj grad vil have kvalitet til deres nytårsmenu.  

- Kunderne går op i kvalitet. Der er mange, der kommer og vil have Wagyu-kød. Vi oplever også en stor efterspørgsel i det kød, som vi lægger på hylder for at modne, siger indehaver af Slagter-Riget i Aarhus Mark Purkær.

Læs også Troels Kløvedal har selv planlagt sin begravelse

Bestsellers til nytårsmenuen 

Udover kvalitet er der nogle bestsellers og favoritter, når det gælder nytårsmenuen. 

- Mørbraden er en klar bestseller. Derudover er Gastro Kalv, som er kalvekød, der er modnet i et halvt år, meget populært. Det er den unikke oplevelse i, at man får noget, som hele Danmark ikke spiser.

Jane Damgaard Hansen og Bent Ole Pedersen var på jagt efter noget helt særligt til deres nytårsmenu. 

I SuperBrugsen i Løgten er kunderne heller ikke afvisende overfor at bruge penge på Wagyu-kød.  

Man vil bare gerne gøre sit ypperste for, at det skal være lækkert. Det er jo en særlig aften, hvor man skal se frem til det nye år.

Jane Damgaard Hansen 

- Jeg synes, at det ser spændende ud. Der skulle nok være nogen, der kunne blive fristet af det til deres nytårsmenu. Vi er også selv på jagt efter noget specielt, fordi vi rigtig gerne vil lave noget super lækkert til nytårsaften, siger Jane Damgaard Hansen og fortsætter:

- Man vil bare gerne gøre sit ypperste for, at det skal være lækkert. Det er jo en særlig aften, hvor man skal se frem til det nye år.