Østjyder er vilde med en helt ny form for motion

- Det foregår i naturen, som er den mest populære arena for voksne til at dyrke sport

01:36

Stand up paddle - SUP - går ud på at stå på et surflignende bræt og padle.

Og det får masser af østjyder til at trodse kulden og hoppe i våddragten og padle ud på havet.

Klubben SUP’R i Aarhus, hvor man kan dyrke SUP, holder til på Marselisborg Lystbådehavn. Klubben er vokset fra fem medlemmer til 70 medlemmer siden april sidste år.

- Jeg kommer fra en gård, hvor jeg har været vant til fysisk arbejde. Nu sidder jeg på kontor, så det er dejligt at få følelsen af, at man har brugt sig selv, siger Steffen Grosen, som er blevet bidt af SUP. Selv om man mest bruger armene, når man padler, kan man også kombinere træningen med styrketræning.

Og det er ikke helt tilfældigt, at stand up paddle netop nu oplever en voldsom vækst i antallet af udøvere, mener Maja Pilgaard, der er analyse- og forskningsleder hos idrættens analyseinstitut

- Det foregår i naturen, som er den mest populære arena for voksne til at dyrke sport. Og så er det rigtig god træning af hele kroppen på en mere eksklusiv måde end bare at løbe en tur eller være i et fitnesscenter, siger Maja Pilgaard.

Læs også Karsten: Den med at løfte str. 45 fra gulvet er svær

På Marselisborg lystbådehavn har klubben SUP’R slået en container op, som fungerer som opbevaringsrum til udstyr, klubhus og omklædningsrum.

Steffen Grosen er en af dem, som er blevet vild med den populære vandsport.

-Jeg synes, at det er fedt, fordi det giver mulighed for både styrke- og balancetræning. Der er mange flere aspekter i det end for eksempel at løbe en tur, siger Steffen Grosen.

Læs også 61-årige Erik jagter Pokemons mod sin sygdom

Ifølge Maja Pilgaard har sporten potentiale til at vokse sig endnu større.

-Jeg spår en stor fremtid for stand up paddle på lige fod med nogle af de større nichesportsgrene som golf, mountainbike og yoga, som et sted mellem seks og ni procent af befolkningen dyrker, siger Maja Pilgaard.

Og SUP’R forventer da også at vokse med 20 procent i 2017, og så vil de også forsøge at lokke det grå guld ud på bølgerne med seniortræninger.  

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan den populære sportsgren stand up paddle foregår.