Østjyder elsker mexicansk mad

Østjyder vælger oftere at sætte chili con carne på middagsbordet end andre regioner

Chilie con carne. Østjydernes nye egnsret? Foto: Sam Stowell

Når der skal aftensmad på bordet, er danskerne glade for traditionelle retter som pasta med kødsovs og frikadeller.

Men der er stor forskel på, hvad danskerne i øst og vest vælger, når der skal lidt variation på middagsbordet.

Læs også Redningsaktion af elever i havsnød: Ingen havde redningsveste på

I Østjylland er vi vilde med chili con carne og tortillas. Omkring fire ud af ti østjyder får ofte tortillas.

Chili con carne ryger jævnligt på middagsbordet hos hver femte østjyde. Det gør østjyderne til dem, der er mest glade for mexicanske retter.

Det er Karolines Køkken, der har lavet en befolkningsundersøgelse, der baserer sig på cirka 2.000 interviews.

Jacobs Pita tæt på egnsret

Selv om østjyderne er glade for det mexicanske køkken, er der - i modsætning til flere andre landsdele - ingen typisk østjysk egnsret.

Læs også Jobfest i Østjylland: Skat udvider i fire østjyske byer

- Madtraditionerne ser ud til at være optaget fra andre landsdele og dele af verden, som eksempelvis mexicansk mad. Noget af det tætteste, vi har været på en egnsret i det østjyske, er Jacobs pita i Aarhus, som har været folkekært i hele regionen, indtil de lukkede i januar, siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken i en pressemeddelelse.

De mest søgte opskrifter i Østjylland fra jan-april

Kartoffelsuppe med porrer og bacon
Boller i Karry
Koteletter i fad
Karbonader med ærter og gulerødder
Forloren hare a la farmor
Svensk pølseret
Enebærgryde med bagt kartoffelmos
Lasagne i italienne
Marineret mørbrad i ovn og stegte kartofler
Kylling i karry

Kilde: Karolines Køkkens opskriftdatabase