Økologiske juletræer er et hit: Sælger rub og stub

Julen er for længst i gang hos de økologiske juletræsproducenter, og interessen for de ekstra grønne træer er stærkt stigende

02:03

Telefonen ringer igen. Der er efterspørgsel på mere pyntegrønt. Bent Møller fra Veng ved Skanderborg gør sit for at følge med. Han producerer økologiske juletræer – og han sælger rub og stub.

- Vi kan ikke klage. Vi kan sælge det, vi kan producerer. Så kan det stort set ikke være meget bedre, siger Bent Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Genbrug julen: Hent en gratis kasse julepynt i Aarhus

Bent Møllers salg af økologiske juletræer går faktisk så godt, at han også i år må sige nej til nogle, der vil købe i større portioner til videresalg. De økologiske juletræer er et hit.

Økologi er populært hele vejen rundt

Bent Møllers produktion begyndte i 2001, og de første træer blev solgt i 2006. Økologiens popularitet er vokset, siden Bent Møller begyndte produktion af økologiske grøntsager i 1979.

- Dengang sagde man, at økologi ikke kan lade sig gøre, og det kan man ikke sælge, og det har da vist sig, at det ser noget anderledes ud i dag, siger Bent Møller.

Der er godt gang i Bent Møllers økologiske juletræsproduktion.

Økologisk Landsforening kan også mærke, at økologi er blevet populært:

- Ligesom vi også oplever en stigende interesse for økologiske fødevarer, så ser vi også, at det breder sig til andre områder – plejeprodukter, tøj og rengøringsmidler – og nu også juletræerne, siger chefkonsulent i Økologisk Landsforening, Helle Bossen.

Læs også Anbragte børn fejrer jul på Aros: Rart at komme lidt væk

På gården hos Bent Møller er juletræerne lagt til side. De er klar til weekenden, når alle de jule – og økologiglade østjyder kommer for at hente et juletræ.

Læs også Julehyggen truet: Træerne må spændes ekstra fast

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du møde Bent Møller og høre mere om hans succes med at sælge økologiske juletræer.