Ødelagt skinne rammer togtrafik mellem Aarhus og Fredericia

Den østjyske togdrift vil tirsdag morgen ikke forløbe som planlagt, da der er sket et skinnebrud ved Horsens

Østjyske pendlere må tirsdag indstille sig på forsinkelser.

Der er sket et skinnebrud ved Horsens, og derfor kan DSB kun køre i ét spor mellem Vejle og Skanderborg, oplyser togselskabet på sin hjemmeside.

Ny skinne på syv meter
BaneDanmark har i nat arbejdet på sporerne, hvor et arbejdskøretøj satte sig fast i sporskiftet. Man man fandt efterfølgende ud af, at skinnen var knækket. Den gamle skinne skal skæres fri, og man skal svejse en ny syv en halv meter skinne.

- Typisk tager det tre til fire timer at få lavet, hvis det er ukompliceret, siger Steen Kristensen, sporchef ved BaneDanmark. 

Man forveregner med, at arbejdet er færdigt omkring klokken 14. 

Banedanmark forventer, at der vil være aflysninger hele tirsdag formiddag i Østjylland. De eneste tog, der kommer til at køre mellem Fredericia og Aarhus H, vil være IC-tog. Disse tog vil standse i Hedensted i begge retninger og "for så vidt muligt" med ekstra vogne tilkoblet.

Togbusser indsat
Alle regionaltog mellem Fredericia og Aarhus er dog aflyst. DSB vil indsætte togbusser mellem Fredericia og Vejle. De standser i Børkop og Brejning. Rejsende til Viby skal benytte sig af Odderbanen samt Arriva, lyder det.

Læs også

Lyntog fra København kører til Fredericia, men herfra skal man skifte transportmiddel, hvis man skal mod Aarhus. Enten kan man hoppe på et IC-tog. Alternativt kan man tage en togbus, som vil køre direkte via Vejle.

Fra Frederikshavn og Aalborg kører lyntogene til Aarhus, men hvis man vil videre, skal man igen enten over i et IC-tog eller en togbus.

OBS: Tirsdag klokken cirka 14.00 var det ødelagte stykke togskinne udskiftet, og togene kunne igen køre som normalt på strækningen. Det kan du læse mere om her. Og herunder kan du se video fra arbejdet med at udskifte togskinnen.

00:27 Luk video