Odderbanens direktør risikerer fyring

Odderbanens sikkerhedsproblemer kan koste direktør Mikael Langager jobbet

Trafikstyrelsen kræver store ændringer hos Odderbanen, efter togdriften i ti dage var helt eller delvist indstillet, fordi banen havde alvorlige sikkerhedsproblemer.

Det fortæller Århus Stiftstidende

- Vi har påbudt Odderbanen at ændre organisationen bag jernbanens sikkerhed. Vi vil inden for en uge have dokumentation for, at man også på ledelsesplan har de nødvendige kompetencer, siger konstitueret sikkerhedschef i Trafikstyrelsen Leif Funck til avisen.

Styrelsen kritiserer at Odderbanens øverste ledelse ikke tidligt nok har sikret sig adgang til ekspertise, at banens tilstand i mere end et år har været utilstrækkelig, og at ledelsen ikke straks har reageret på sine egne rådgiveres advarsler. Endelig mener styrelsen, at ledelsen var for dårlig til at sikre sig, at driften blev indstillet hurtigt, efter køreforbuddet kom forrige fredag.

Oderbanens direktør mener selv, at kritikken er rettet mod ham:

- Det handler i høj grad om kritik af mig og mine evner. Og hvis nogen skal ofres, giver det ikke mening at gå efter vores banemester. Det er i sidste ende mig, der har ansvaret for banens sikkerhed. Bundlinjen er, at der der er blevet begået flere kritiske fejl i processen, og at vi har manglet den fornødne viden til at reagere på de rapporter, vi har fået, siger Mikael Langager.

Odderbanens direktør mener dog, at Trafikstyrelsens krav er en "overreaktion eller magtdemonstration". Han er overrasket over, at Trafikstyrelsen ikke har taget hensyn til, hvad han har gjort i denne uge for at undgå gentagelser.

Bestyrelsen for Odderbanen holder fredag et ekstraordinært møde om Trafikstyrelsens påbud.