Odder-rytter: Jeg var ingen fuser

Thomas Vedel Kvist sikrer første sejr til dansk kontinentalhold

Den østjyske cykelrytter Thomas Vedel Kvist beviste med en sejr på anden etape af Tour de Normandie, at hans comeback til dansk cykelsport var den helt rigtige beslutning.

Den 23-årige rytter fra Odder kørte indtil sidste sæson for det belgiske storhold Quickstep, men i stedet for en kontraktforlængelse med ProTour-holdet, kom der et bud fra det jyske hold Glud & Marstrand-LRØ. Det tog danskeren imod.

- Det er et boost for selvtilliden at vise, at jeg ikke bare var en fuser, der ikke skulle have været professionel. Det giver motivation for at knokle videre, siger Thomas Vedel Kvist.

Thomas Vedel Kvist har kun kørt i den nye trøje i få måneder, og sejren giver Glud & Marstrand-LRØ sæsonens første point på UCI-listerne.

- Det er rigtig fedt at vinde. Det er fedt at mærke igen, at jeg kan vinde. Det beviser, at det har været andre ting, der har været i vejen i forhold til at skabe resultater de seneste år.

- For første gang i to år har jeg haft mulighed for at få vintertræning, da jeg de seneste sæsoner har været ramt af sygdom og skader, siger Thomas Vedel Kvist.

Hurtigst i spurten

Odder-rytteren var hurtigst i spurten mod Rabobanks Tom Dumoulin og svenskeren Alexander Wetterhall fra Endura Racing.

- Jeg sad som bagerste mand, da vi når 1000-meter mærket, hvor jeg ikke gad føre mere. Da Rabobank-fyren åbner spurten, kører jeg bare forbi ham og vinder en komfortabel sejr. Jeg følte mig ret sikker på at vinde, siger Thomas Vedel Kvist.

Indsatsen på tirsdagens etape betyder, at Thomas Vedel Kvist rykker op på tredjepladsen i etapeløbet, som slutter søndag.