Odder-rytter får plads på nyt fusionshold

Cykelrytteren Morten Gadgaard glæder sig til at få international erfaring

På billedet ses fra venstre Frederik Zeuner, Christina Hembo og Morten Gadgaard. Foto: Fra Facebook

Morten Gadgaard er lidt af en komet på den danske cykelhimmel. På bare fem år er han gået fra at cykle i den lokale cykelklub Herning Cykle Klub til nu at tage hul på et halvvejs udenlandseventyr.

I dag blev rytteren, som indtil nu har kørt for Odder Cykel Klub, skrevet under på en kontrakt med det nynavngivne hold Christina JewelryPro Cycling.

Han er dermed blandt de to første danske ryttere på holdet, som er identisk med det tidligere Team Stuttgart, som det danske smykkefirma nu er blevet hoved- og navnesponsor for. Et hold, som parret Christina og Claus Hembo i sidste uge indgik en et-årig kontinentalaftale med.

Morten Gadgaard fortæller til tv2oj.dk, at han nu ser frem til at køre for det dansk-tyske hold sammen med sin nye danske kollega Frederik Zeuner, som også blev præsenteret i dag. Et goddag til det nye hold bliver samtidig et farvel til Odder, som han ellers skulle have kørt for i sæsonen 2016:

- Det er helt klart et step-up for mig. Derfor talte jeg også med manageren i Odder i dag, som respekterede mit ønske Jeg har været rigtig glad for at være i klubben, siger hun.

Nyt eventyr

Morten Gadgaard er 24 år gammel, men har altså kun trampet i pedalerne på et professsionelt plan, siden han var 19 år gammel.

Med et "ja tak" til Christian Jewelry Pro Cycling kan han nu se frem til at køre sammen med dygtige, tyske ryttere. Holdet har base i Stuttgart og får også en base i Herning, hvor Morten Gadgaard bliver tilknyttet.

Det betyder, at han kan blive i Danmark og samtidig snuse til udlandet og være en del af et internationalt hold.

- Det hele er stadig meget nyt og meget spændende. Jeg har på fornemmelsen, at vi ikke bliver de sidste danskere, der bliver præsenteret, siger Morten Gadgaard.

Næste store mål for Morten Gadgaard er at få lov til at køre Post Danmark Rundt, hvis hans nye hold kvalificerer sig, og hvis han selv i så fald bliver udtaget.

Du kan blive klogere på det nye cykelhold i Facebook-opslaget nedenfor, som blev delt den 8. januar efter offentliggørelsen af sponsoratet: