Odder henter topscorer i Skovbakken

Den ambitiøse 1. divisionsklub har sikret sig markant forstærkning fra næste sæson. Stortalentet Tobias Jørgensen skifter på en etårig aftale

Udover at gøre sig klar til oprykningskampene til herrehåndboldligaen mod HC Midtjylland kigger Odder Håndbold også allerede frem mod næste sæson. I aarhusianske Skovbakken har klubben nemlig hentet storskytten Tobias Jørgensen.

Og der er tale om en markant forstærkning. Den 20-årig bagspiller har i denne sæson scoret 125 mål i 25 kampe for Skovbakken i 1. division. Men nu skifter han den gule trøje og bundholdet fra det nordlige Aarhus ud med topholdet fra Odder.

Erik Veje: Vi lever videre med ét point

- Jeg vil gerne prøve at spille på et højere niveau. Jeg har været vant til at kæmpe om overlevelse. Nu vil jeg gerne prøve at spille med i toppen, siger Tobias Jørgensen om skiftet.

I Odder Håndbold glæder de sig over tilgangen af den unge bagspiller, der skal skærpe konkurrence i bagkæden hos liga-bejlerne.

Vil være professionel

- Allerede op til denne sæson holdt vi skarpt øje med Tobias. Men vi vurderede, at han havde godt af en sæson mere i trygge rammer med masser af spilletid, som kunne være med til at udvikle ham yderligere. Og nu mener vi så, at han er helt klar til at tage skridtet videre, fortæller sportschef i Odder Håndbold, Lars Borg, og fortsætter:

- Han besidder ganske enkelt en helt masse kvaliteter. Og så passer hans stil rigtig godt ind i vores koncept og den måde, vi gerne spille håndbold på. Vi ser os jo pt. som en udviklingsklub, hvor mange unge talenter vil bruge os som springbræt, lyder det fra sportschefen.

Irming skifter til Skanderborg Håndbold

Og den tilgang passer godt ind i Tobias Jørgensens karriereplaner.

- På sigt vil jeg gerne ud og være professionel. Og derfor passer det her skifte godt. Jeg har taget nogle år i Skovbakken som ny-senior med meget spilletid. Nu kommer jeg så til en klub på et lidt højere niveau, og så håber jeg på at kunne spille liga-håndbold om nogle år, siger spilleren.

Tobias Oliver Lund Jørgensen

20 år
187 cm – 92 kg
Bagspiller
Tidligere klubber: IK Skovbakken og Aarhus Håndbold U18.
DM Guld U18
92 mål i 23 kampe i sæsonen 14/15
125 mål i 25 kampe i sæsonen 15/16
Kontrakten er 1-årig