Odder-drenge på løbehjul Danmark rundt for at bekæmpe kræft

Allan Ludvigsen og Frederik Woldenhof tager fra Aalborg til København på løbehjul under ugens knæk cancer kampagne

02:30

De har gjort det før, og nu gør de det skam igen. De to løbehjulsdrenge fra Odder, Allan Ludvigsen og Frederik Woldenhof, har igen valgt at begive sig ud på en lang rejse på deres små transportmidler i en god sags tjeneste. I denne uge tager de fra Aalborg til hovedstaden for at samle ind til kræftforskning.

TV 2 | ØSTJYLLAND mødte dem i Randers mandag aften, efter at de havde tilbagelagt 80 kilometer.

- Under omstændighederne har vi det godt, men vi er lidt ømme i stængerne og i ryggen. Det har været en lang dag, og vi er godt brugte nu, lød det fra Frederik Woldenhof.

Læs også Hjemme efter tur på løbehjul til Paris: Var virkelig hårdt

De to løbehjulsdrenge er udmærket klar over, at mange nok undrer sig over, at de vælger at tilbagelægge så mange kilometer og så på løbehjul.

- Det virker da lidt vanvittigt, når vi står derude med 50 km hjem, og så har man ikke helt lyst til at fortsætte. Men vi kan godt lide at udfordre hinanden, og så er det fedt at kunne hjælpe så mange mennesker, siger Allan Ludvigsen.

Begge har haft kræftsygdommen inde på livet, og de kender mange og møder mange på deres vej, som er berørt af sygdommen.

Læs også Tour de Eiffel løber 1.300 kilometer på løbehjul

- Mange har mistet familiemedlemmer og kan relatere til, hvad kræft kan få af betydning, så det skal bare stoppes, siger Frederik Woldenhof.

Efter stoppet i Randers begiver drengene sig videre mod Odder i morgen, hvorefter turen går over Hou og Samsø, videre til Kalundborg for at slutte i København.

Du kan se et interview med Frederik og Allan øverst på siden.