Odder-cykelrytter vender hjem

Glud og Marstrand ansætter cykeltalentet Thomas Vedel Kvist, som holdet vil hjælpe tilbage på ProTouren

Efter to anonyme år hos storholdet Quick Step vender den danske cykelrytter Thomas Vedel Kvist hjem til Glud og Marstrand - LRØ Rådgivning

- Vi ser Thomas som en meget dygtig cykelrytter, og vi har forventninger om, at han resultatmæssigt kan løfte holdet, siger team-manager på Glud og Marstrand - LRØ Rådgivning, Christa Skelde.

Den 23-årige rytter fra Odder har kæmpet med skader i denne sæson, og det kostede i kontraktforhandlingerne med Quick Step, hvor han har kørt siden 2008.

Glud og Marstrand er opsat på at hjælpe det danske talent tilbage i cykelsportens bedste række, ProTouren, hvor han ifølge Christa Skelde hører hjemme.

- Vi vil give ham den bedste støtte og ballast, så han kan blomstre igen og komme tilbage på ProTouren. Vi har en stolt tradition med at hjælpe folk videre, og vi kan udover det cykeltekniske også fylde personlige og mentale ting i bagagen, siger Christa Skelde.

Et af de største talenter

Det danske kontinentalhold har i denne sæson haft kontrakt med Mads Christensen, som også har kørt for Quick Step, hvor han i sin tid mistede lysten til at cykle.

Mads Christensen var et af dansk cykelsports største talenter, og efter to år på danske hold skal han igen køre ProTour, når han fra næste sæson kører for Bjarne Riis.

Christa Skelde ser allerede et tilsvarende forløb tegne sig for Thomas Vedel Kvist. Hun er ikke bekymret over, at den 23-årige rytter ikke har præsteret resultater hos Quick Step.

- Det er lidt svært, når du kommer til så stort et hold. Du får ikke lige rollen som kaptajn, og der skal være nogen til at forsvare målet. Han har taget et stort slæb.