Obama-møde er en anerkendelse

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ser frem til konference i Det Hvide Hus

02:03

1 af 2

Tirsdag morgen satte Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus kommune, sig i et fly med kurs mod USA og den amerikanske præsident Barack Obama.

Barack Obama har nemlig inviteret Jacob Bundsgaard til at deltage i en konference om antiradikalisering.

- Det er selvfølgelig rigtig spændende, men det er også en anerkendelse af det arbejde, som dygtige medarbejdere i Aarhus Kommune og Østjyllands Politi sammen med folk fra Universitet gennem en årrække har udviklet. Det glæder jeg mig til at komme over og fortælle om, siger Jacob Bundsgaard med henvisning til den såkaldte Aarhus-model, der handler om tæt dialog og samarbejde omkring antiradikalisering.

Se: Borgmester til møde med Obama

Konferencen om antiradikalisering, som er afholdes af det Hvide Hus, finder sted onsdag og torsdag.

- Jeg vil sætte fokus på, at noget af det, som vi tror virker, er at have et tæt og koordineret samarbejde på tværs af forskellige myndigheder lokalt. Det sikrer, at man ved, hvad hinanden gør, og hvad det er for nogle opgaver, som man løser, siger borgmesteren.

På det personlige plan er det også stort for Jacob Bundsgaard, at der er kommet en invitation fra Barack Obama og Det Hvide hus.

- Jeg tror ikke, at der er fortilfælde, hvor danske borgmestre er blevet inviteret til Det Hvide Hus af den amerikanske præsident, så det er selvfølgelig også rigtigt spændende på det personlige plan, men det vigtigste er, at vi får nogle erfaringer med hjem, og at vi kan dele de erfaringer, som vi har, siger Jacob Bundsgaard.

TV 2 | ØSTJYLLAND mødte Jacob Bundsgaard i lufthavnen kort tid inden afrejsen til USA. Det interview kan du se i videoen øverst på siden.