OB raser over nederlag til AGF

OB følte sig snydt i den jyske klassiker

I provinsklassikeren mellem fynboerne og AGF trak gæsterne sig tilbage med en 2-1-sejr, og det var folk på lægterne rasende over. Ikke så meget på grund af nederlaget, men på grund af en kontroversiel situation et kvarter før tid.

En af OB's mange unge spillere på dagen, Christian Sørensen, forsøgte sig med et skud ind i et overbefolket straffesparksfelt. Bolden blev rettet af på vej ind i målet, og her ragede fynboernes forsvarsspiller Daniel Høegh, selv bolden ud.

Det så dog ud som - og tv-billederne gav de ophidsede fynboer ret - at bolden var inde over stregen.

Et afværgende vink fra både linjevogteren og dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen skabte så stort raseri og forvirring på OB-holdet, at AGF var tæt på en friløber i den anden ende af banen i sekunderne derefter.

I kampens sidste kvarter lykkedes det ikke for hjemmeholdet at knække koden og score det udlignende mål. Det trods et stort pres mod gæsternes mål.

Momenterne omkring det annullerede mål var ganske symbolsk for fynboernes forsømte forår. Tingene lykkes bare ikke for OB, der endnu ikke har vundet en fodboldkamp i 2012.

Gennem anden halvleg jagtede OB nemlig udligningen mod et aarhusiansk mandskab, der forsvarede med stor vilje. Men når de farligste folk hos fynboerne er de to backs Bernhard Mendy og Espen Ruud, er det svært at score de nødvendige mål.

AGF sled sig til sejr
De første 45 minutter var svingende i kvalitet, men indeholdt samtlige k
kampens tre mål.

Der havde knapt været optræk til en målchance, da Adam Eckersley efter 13 minutter sendte en perfekt hjørnesparksbold ind til Søren Berg, der uden problemer pandede bolden ind.

Hjemmeholdets problemer med at tøjle AGF's dødbolde var gennemgående inden pausen, men det var dog et fint, gennemspillet angreb, der førte til århusianernes andet mål.

To gange Søren, Larsen og Berg, var sammen med Casper Sloth arkitekterne bag scoringen, der blev eksekveret af islandske Aron Johansson.

Derefter kontrollerede gæsterne kampen, indtil Anders Kure vel fik det, man kalder en fodboldmæssig hjerneblødning.

Han stak hånden ud på et halvfarligt indlæg, og Espen Ruud scorede på det efterfølgende straffespark til OB-reducering. Derefter kom der for alvor liv i kampen, hvor AGF skal roses for et stort slid gennem 90 minutter.